Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Judeţean Alba scoate la vânzare spaţiul din clădirea Raiffeisen. Ultimul preţ este de 1,981 milioane lei

Publicat

La cererea consilierilor judeţeni, Consiliul Judeţean Alba a realizat un raport de evaluare amănunţit a clădirii din Piaţa I.I C. Brătianu, nr. 20, lipită de sediul Raiffeisen Bank. Administraţia judeţeană doreşte să vândă partea de clădire ce îi aparţine, cu vedere înspre strada Traian şi terenul aferent, drept pentru care a fost necesară o reevaluare a imobilului, luând în considerare că nu este la prima tentativă de vânzare.

Proprietatea imobiliară supusă evaluării, preluată de CJ Alba în anul 2002 de la Regia Autonomă – Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat constă dintr-un imobil – parte dintr-un sediu de bancă. Spaţiul este compus din subsol, parter, mezanin, trei etaje şi pod. La cota de 3,5 metri se află o suprafaţă de 43,95 mp. Alături de construcţia principală, proprietatea imobiliară conţine şi clădirea postului trafo şi a rezervorului de apă pentru incendii.

În 12 septembrie 2004, imobilul a fost evaluat la 12.724 miliarde lei vechi, iar ulterior, spre sfârşitul anului 2005, valoarea estimată a fost 1.483.376 lei noi. În anul 2006, valoarea imobilului a fost estimată la 1.513.932 lei, iar în anul 2008 aceasta crescuse la 1.748.922 lei. În fiecare etapă, imobilul a fost evaluat fără terenul aferent, adică suprafaţa de 592/1.251 mp pentru terenul aferent fostului sediu de bancă şi 109 mp pentru terenul aferent postului trafo şi rezervorului de apă.

Întrucât imobilul nu s-a tranzacţionat până în prezent, s-a impus actualizarea valorii rămase a acestuia. Astfel, în prezent,  terenurile şi construcţiile au fost estimate la valoarea totală de 1.981.650 lei, potrivit preţului pieţei.

Elementele semnificative negative care afectează construcţia sunt:

Întreaga construcţie avea prevăzut în proiectul iniţial o casă a liftului unde se putea monta ascensorul care trebuia să facă legătura parterului cu etajele superioare şi podul construcţiei. Prin separarea spaţiului supus evaluării de spaţiul fostei Bănci Agricole, partea din casa liftului care asigură urcarea de la parter la etajul I aparţine Raiffeisen Bank, iar casa liftului între etajul I şi pod a rămas în spaţiul de evaluat, proprietate a domeniului privat al judeţului Alba; ca urmare, accesul între parter-cota 2,50 m – mezanin – etaj I se poate efectua numai pe scări.

Terasa de la etajul I nu are ieşire din interior şi ca urmare în forma actuală nu este utilizabilă. Pentru utilizare şi transformare ar trebui afectate finisajele exterioare;

Previziunile sau estimările de exploatare în acest raport sunt bazate pe condiţiile actuale ale pieţei, pe factorii anticipaţi ai ofertei şi cererii pe termen scurt. Prin urmare, aceste previziuni se pot schimba în funcţie de condiţiile viitoare.

Elementele semnificative pozitive sunt: poziţia ultracentrală în cadrul oraşului Alba Iulia, în vecinătatea a numeroase instituţii publice; apropierea de alte unităţi furnizoare de serviciu, respectiv de energie electrică, gaz metan, telefonie; lipsa finisajelor şi a instalaţiilor prezintă pentru potenţialul investitor avantajul de a-şi alege acele finisaje şi sisteme de instalaţii care-i convin cel mai mult ca funcţionalitate, cost, capacitate şi estetică.

Potrivit evaluatorului, clădirea mai are nevoie de multe îmbunătăţiri, iar cea mai potrivită destinaţie este  de spaţiu administrativ sau sediu de bancă.

Consilierii judeţeni au analizat raportul de evaluare şi au dat aviz favorabil pentru scoaterea imobilului la vânzare,  prin modalitatea de licitaţie publică cu strigare, la preţul actual, de aproape 2 milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. iuliutz

    joi, 29.09.2011 at 20:22

    Si conform ultimelor zvonuri se va face un Mall in respectivul spatiu

  2. Cristi

    vineri, 30.09.2011 at 06:12

    Foarte calumea… in 2008 a pretul a fost de 1,7mil lei noi… apare criza si toate preturile scad, mai putin la CJ unde cresc… cred ca de asta nu apare la noi nici un investitor calumea…. toti pleaca din alba spre alte localitati sa munceasca ca la noi nu ai unde.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax