Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evaluare medicală la Spitalul din Alba Iulia pentru pacienții confirmați cu COVID. Modalități de programare

Publicat

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a organizat un spațiu adecvat pentru evaluarea medicală a pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, care pot beneficia de investigații medicale, în timpul evoluției bolii, după o programare prealabilă, la nr. de telefon 0762 471 617 (planificările se fac de luni până vineri, între orele 8.00 – 10.00).

Evaluările medicale pentru pacienții confirmați cu COVID-19 se fac prin internare de zi, în zilele de luni și joi, începând cu ora 15.00 (și până seara, în funcție de caz), însă programarea prealabilă este obligatorie. Programul va fi extins, în funcție de numărul de cazuri și de evoluția pandemiei. La prezentare, pacienții trebuie să aducă biletul de trimitere de la medicul de familie.

CÂND ESTE NECESARĂ EVALUAREA PACIENTULUI DIAGNOSTICAT CU COVID-19?

În cazul în care prezentați o formă simptomatică a bolii sau vă cunoașteți cu boli asociate, consultați-vă cu medicul de familie privind necesitatea de a vă programa pentru evaluare. Dacă medicul dumneavoastră de familie consideră că este necesar să faceți evaluarea, este bine să vă programați încă din primele zile. Dacă totuși simțiți că starea dumneavoastră de sănătate se agravează, apelați 112 pentru a vă trimite un echipaj de ambulanță în vederea prezentării în cel mai apropiat serviciu UPU/CPU.

CE PRESUPUNE EVALUAREA PACIENTULUI DIAGNOSTICAT CU COVID-19?

• analize de sânge pentru a evalua impactul pe care îl are virusul asupra organismului: analize de sânge (hemoleucogramă, teste biochimice, teste de coagulare, teste de inflamație), electrocardiogramă;

• radiografie pulmonară, pentru a identifica o posibilă afectare a plămânilor.

• consultație medicală.

Medicii de familie ai pacienților vor primi biletele de externare ce conțin rezultatele și recomandările medicale în urma evaluării, prin mijloace electronice (de regulă prin e-mail).

ESTE NECESARĂ INTERNAREA CONTIUNĂ ÎN SPITAL?

Internarea continuă într-un spital/secție COVID nu este obligatorie, însă, în funcție de simptomele prezentate și de starea dumneavoastră de sănătate, medicul de specialitate sau medicul de familie vă poate recomanda internarea.

Țineți legătura cu medicul dumneavoastră de familie și respectați recomandările acestuia.

Internarea în spital este recomandată în situația formelor medii sau severe ale bolii (cu afectarea pulmonară-pneumonie) care, deși nu sunt atât de frecvente, pot să conducă la agravarea bruscă a stării de sănătate sau în situația în care pacientul are boli asociate, ce pot constitui factori de risc privind deprecierea stării de sănătate.

În aceste situații internarea este necesară pentru a primi tratamentul corespunzător și pentru a vă putea urmări pas cu pas evoluția.
Pacienții vor primi toate informațiile suplimentare la numărul de telefon 0762 471 617 la care se realizează și planificările.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. b

    miercuri, 01.09.2021 at 13:44

    „La prezentare, pacienții trebuie să aducă biletul de trimitere de la medicul de familie.”

    Cine e „desteptul” care a decis asta? Pacientul INFECTAT CU COVID se deplaseaza la medicul de familie pentru biletul de trimitere?

  2. Elena

    miercuri, 01.09.2021 at 14:58

    Asa trebuie B, ca sa raspandeasca virusul. Vine ambulata il ia de acasa pe cel cu COVID in izoleta si il duce la medicul de familie, iasa din izoleta, se duce la geam si bocane la medicul de familie si ii da biletul de trimitere, intra din nou in izoleta si merge la spital cu ambulanta. ASta este ca si anuntul primariei ca angajeaza experti cu 0 experienta. Oare chiar nu mai avem oameni sa judece asa putin, ca nu-ti trebuie prea multa scoala, dar cred ca sunt pusi pe vecie si nu le este frica ca ii misca cineva din locurile caldute de bugetari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax