Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: SUBIECTE şi BAREM la Matematică, publicate de Ministerul Educaţiei. Controverse legate de formularea unor cerinţe

Publicat

educatie

examen scoala Ministerul Educaţiei a publicat subiectele şi baremele de rezolvare a acestora pentru proba de Matematică în cadrul sesiunii de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a. Reamintim că 2.516 elevi din Alba au dat miercuri testarea la Matematică, după ce luni au susţinut proba la Limba şi literatura română. Rezultatele examenului care contează pentru admiterea la liceu vor fi cunoscute vineri, 1 iulie. Lucrările nu se corectează în judeţul Alba, ci în alte zone din ţară.

Testările la Evaluare Naţională au fost susţinute în 68 de centre de examen din judeţul Alba, majoritatea în Alba Iulia (aproximativ 40), dotate cu sisteme de supraveghere audio-video.

SUBIECTE şi BAREME la Matematică – Evaluare Naţională 2016 – Ministerul Educaţiei:

EN_matematica_2016_SUBIECT_07_LRO

EN_matematica_2016_BAREM_07_LRO

 

diagrama Miercuri, 2.516 elevi din Alba au susţinut proba de Matematică, 72 fiind absenți. Examenul s-a desfășurat în condiții normale, nefiind sesizate tentative de fraudă la examen, potrivit IŞJ Alba.

Însă unii părinţi, profesori şi elevi au considerat că la subiectul I, cerinţa 6 nu a fost clar formulată. Cu alte cuvinte, diagrama ar fi putut induce în eroare candidaţii. În acest context, subiectul ar putea atrage un număr mare de contestaţii.

În problema respectivă este dată o diagramă care prezintă repartiţia notelor obţinute la un test la matematică de elevii unei clase a VIII-a dintr-o şcoală. Cerinţa este următoarea: „Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5 la acest test este egal cu…”

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2016: SUBIECTELE la Matematică. Ce au avut de rezolvat absolvenţii de clasa a VIII-a

Luni, 27 iunie, 2.526 de elevi din Alba au dat proba scrisă la Limba şi Literatura Română, 62 dintre cei înscrişi neprezentându-se la examen. Nu au fost cazuri de tentativă de fraudă nici la această probă.

VEZI: FOTO: SUBIECTE la Limba şi literatura română, Evaluare Naţională 2016. Operă lirică și compunere despre o întâmplare dintr-un loc turistic

Citește și SUBIECTE și BAREM la Evaluare Națională 2016, proba la limba și literatura română. Calculează-ţi singur nota

Primele rezultate ale elevilor vor fi afişate vineri, 1 iulie 2016, până la ora 16.00. Cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 20.00. În perioada 2-4 iulie, acestea vor fi rezolvate, iar marţi, 5 iulie, se vor cunoaşte rezultatele finale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax