Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: ASTĂZI, elevii află rezultatele la examen. Cum au fost corectate lucrările și când se depun contestații

Publicat

examen teza lucrare

Primele rezultate la Evaluare Națională 2020 vor fi publicate astăzi, până la ora 14.00, online, de Ministerul Educației și la avizierele centrelor de examen. Tot astăzi, dar și mâine, se pot depune contestații, iar notele finale vor fi aflate în 27 iunie.

Rezultatele vor putea fi văzute AICI.

Fiecare candidat a primit un cod unic – exemplu cod: JJ0000000 (JJ = indicativul județului). Listele cu rezultate vor cuprinde acest cod de identificare, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Citește și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Dacă elevul pierde codul, se poate adresa școlii la care a terminat clasa a VIII-a. Unitățile de învățământ au evidența în catalogul Centrului de examen, în aplicația Evaluării Naționale.

În județul Alba, au fost peste 2.800 de candidați și 59 centre de examen. Lucrările au fost corectate în alt județ, pentru a exclude suspiciunile privind corectitudinea notării.

Corectarea lucrărilor

Potrivit Ordinului 4916/2019 privind organizarea Evaluării Naționale 2020, după validarea finalizării evaluării de către doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele acestora este mai mică sau egală cu 1 punct, notele se trec cu cerneală roșie pe fiecare lucrare în parte și se semnează. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de valuatori, fără rotunjire. Dacă diferența este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluator numiți de președintele comisiei. Nota finală va fi calculată luând în considerare cele 4 note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale.

În etapa de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele din evaluarea inițială. Dacă diferența este mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, președintele comisiei de contestații numește a treia comisie format din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrarea. Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor. Nota finală este cea dată de a treia comisie de contestații.

Elevii și părinții pot vedea lucrările abia după afișarea rezultatelor finale.

Contestații

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Pentru admiterea la liceu, completarea opțiunilor de înscriere se va face în perioada 2-6 iulie.

Vezi ADMITERE LICEU 2020: GHIDUL candidatului în ALBA. Numărul de locuri pe specializări și ultimele medii de intrare de anul trecut

Repartizarea computerizată va fi în 10 iulie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax