Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Noile MODELE de SUBIECTE pentru clasa a VIII-a. Ce trebuie să știe elevii

Publicat

evaluare nationala

Noi modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2020 au fost publicate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, din subordinea Ministerului Educației, la începutul lunii noiembrie. Structura și cerințele sunt aceleași ca în anii trecuți. Reamintim că Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a începe în 15 iunie.

Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții gimnaziului la finalizarea clasei a VIII-a, iar nota obținută la aceste probe contează în proporție de 80 la intrarea în liceu.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire pentru examen și baremele. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

În 2020, Evaluarea Națională se desfășoară în perioada 5-18 iunie, elevii urmând să dea examen scris la Limba şi literatura română (și maternă, în cazurile elevilor minorităților naționale) și Matematică.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 22 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia în data de 27 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

VEZI EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: SUBIECTELE la Limba și literatura română, prima probă a examenului pentru absolvenții clasei a VIII-a

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 2 – 5 iunie 2020. Cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 5 iunie 2020.

Simularea pentru Evaluarea Națională se vor desfășura în perioada 23-25 martie. În 23 martie va fi simularea probei scrise de Limba şi literatura română, în 24 martie cea de Matematică, iar în 25 martie – Limba maternă. În 3 aprilie se comunică rezultatele. Notele nu vor fi trecute în catalog, dar elevii au această opțiune dacă fac solicitare în scris.

MODELE de SUBIECTE (sursa edupedu.ro):

Matematică

EN_matematica_2020_var_model_LRO

EN_matematica_2020_bar_model_LRO

Limba română

EN_Limba_romana_2020_var_model

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax