Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020, prima zi de examen în condiții speciale. REGULI la proba scrisă de Limba și literatura română

Publicat

Elevii care termină gimnaziul intră astăzi la prima probă scrisă în cadrul examenului de Evaluare Națională 2020, testări care se desfășoară în condiții speciale, pentru respectarea regulilor de distanțare fizică și a celor sanitare.

Prima probă este testarea scrisă la Limba și literatura română. Reamintim că în acest an, pentru elaborarea subiectelor de examen, s-a eliminat materia din semestrul al doilea. Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate detaliile despre examenul din acest an. Reguli, calendar, modele de subiecte

Aproape 3000 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a din Alba sunt înscriși la examen, iar la nivel național sunt așteptați la examen 172.482 de elevi. În Alba sunt 59 de centre de examen.

Se face triaj epidemiologic la intrarea în spațiile pentru examen și în clase sunt măsuri de distanțare și protecție fizică. Cadrul medical care face triajul îndrumă elevii către sălile de examen. Accesul în centrele de examen se face, cel mai devreme la ora 7.00 (în funcție de graficul stabilit la fiecare școală) și până cel târziu ora 8.30.

În Alba, sunt 2.998 de elevi înscriși la Evaluare Națională 2020, sesiunea 2-27 iunie. Potrivit IȘJ Alba, 106 absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă din care 28 la Limba germană și 78 la Limba maghiară.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții gimnaziului la finalizarea clasei a VIII-a, iar nota obținută la aceste probe contează în proporție de 80 la intrarea în liceu.

CALENDAR Evaluare Naţională 2020:

2-5 iunie: înscrierea elevilor

15 iunie: Limba şi literatura română – probă scrisă

17 iunie: Matematică – probă scrisă

18 iunie: Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 iunie: afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

22-23 iunie: depunerea contestațiilor (22 iunie: între orele 16:00 – 19:00; 23 iunie – între orele 8.00-12.00)

23-26 iunie: soluționarea contestațiilor

27 iunie: afișarea rezultatelor finale

Contestaţiile vor putea fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.

Candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai candidaților minori.

Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții gimnaziului la finalizarea clasei a VIII-a, iar nota obținută la aceste probe contează în proporție de 80 la intrarea în liceu.

Măsuri de prevenire și protecție în sălile de clasă / examen:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax