Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Evaluare Națională 2020: Un singur profesor la supravegherea elevilor în timpul probelor scrise. Proiect al ministerului

Publicat

examen scoala

Supravegherea elevilor în timpul probelor scrise de la Evaluarea Națională 2020 va fi făcută de minimum un profesor asistent pentru fiecare clasă, față de minimum doi, cât era până acum, potrivit proiectului de Ordin de ministru care acum este în lucru și care a fost obținut de Edupedu.ro.

„Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba”, prevede proiectul de ordin menționat.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

În metodologia de examen de până acum era prevăzut să existe minimum doi asistenți:

„Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba”.

Reamintim că în acest an examenul de Evaluare Națională se dă în condiții de distanțare fizică între persoane, iar în clasă vor fi câte 10 persoane, potrivit procedurii anunțate de ministrul Educației.

Evaluarea Națională începe în data de 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar afișarea rezulatelor va avea loc pe 22 iunie.

Noutatea din proiectul ministerului ar putea fi legată de numărul mai mic de elevi care susțin examenul.

Sursă: Edupedu.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax