Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Evaluare Națională 2021: Când vor fi publicate noile MODELE DE SUBIECTE și programa actualizată la Română pentru clasa a VIII-a

Publicat

examen

În următoarea perioadă ar urma să fie disponibile pentru elevii de clasa a VIII-a noi teste de antrenament și programa de Limba română actualizată.

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Iulian Cristache, a anunțat pe Facebook cele mai recente detalii în urma întâlnirii online pe care a avut-o cu șeful Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

Citește și Modele de Subiecte la Evaluare Națională 2021. TOATE TESTELE de antrenament pentru examenul de clasa a VIII-a

“În această după-amiază, FNAP a organizat pe platforma zoom o întâlnire la care au participat, alături de părinți şi cadre didactice, profesori de limba română, şi domnul Marian Șuță – Director General CNPEE căruia ȋi mulţumim că a răspuns invitației.

Ȋn cadrul discuţiilor s-au exprimat puncte de vedere privind noua programă de limba română pentru Evaluarea Naţională 2021, abordarea acestei programe pe parcursul claselor V – VII pentru această generaţie, posibilitatea reducerii programei, structura noilor modele de subiecte, necesitatea apariţiei cât mai curând posibil a unor teste de antrenament, susţinerea unei simulări a EN.

Concluzii ȋn urma discuţiilor de astăzi:

  • la ȋnceputul semestrului al 2-lea se va publica noua programă de EN
  • după data de 15 februarie vor ȋncepe să fie publicate teste antrenament, câte un test săptămânal

Cu ajutorul cadrelor didactice se va depune zilele viitoare la CNPEE si MEC un document cu propunerile discutate”, a anunțat Iulian Cristache.

Reamintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pe 11 ianuarie că programa pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se va modifica: „Va fi adaptată modului în care elevii au asimiliat și nu modului în care profesorii au predat”.

Potrivit sursei citate, se va face mai întâi o evaluare la nivel național a cunoștințelor asimilate de elevi sau pierdute în această perioadă de învățare online, după care va decide “modificarea tematicii” pentru examenele naționale.

Noile modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 au fost publicate de Ministerul Educației pe 2 noiembrie 2020 și includ tipuri de subiecte concepute pe modelul testărilor internaționale.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Noile modele de subiecte pentru examen, publicate de Ministerul Educației. Care sunt cerințele

Evaluarea Națională 2021 se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevi care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi.

Probele scrise de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a au loc în acest an pe 22 și 24 iunie.

Calendar Evaluare Națională 2021:

7 – 11 iunie 2021: înscrierea la Evaluarea Națională

11 iunie 2021: încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a

22 iunie 2021: Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie 2021: Matematică – probă scrisă

25 iunie 2021: Limba și literatura maternă – probă scrisă

29 iunie 2021: afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00): depunerea contestațiilor

30 iunie – 4 iulie 2021: soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

surse: edupedu.ro, Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax