Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Evaluare Națională 2023 în Alba: doi elevi au avut nevoie de asistență medicală. Prezență de 96,5% la proba de Matematică

Publicat

Evaluare Națională 2023: Peste 2.400 de elevi din Alba au susținut miercuri proba la Matematică în cadrul examenului de Evaluare Națională. Primele rezultate vor fi disponibile în 28 iunie.

Potrivit datelor IȘJ Alba, comunicate pentru Alba24 de către inspector școlar general adjunct Dan Cherecheș, au participat la proba de Matematică 2.489 de elevi (prezență 96,5%). Au absentat 92 din cei 2.581 înscriși.

Au fost înregistrate și două situații mai puțin obișnuite. Doi elevi (un băiat și o fată) au avut nevoie de asistență medicală, după ce li s-a făcut rău în timpul probei la Matematică.

Au reluat testarea, după ce au primit ajutor de la personalul medical. Cazurile au fost înregistrate la Alba Iulia și Ighiu.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: SUBIECTELE la MATEMATICĂ, a doua probă de examen. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

Nu au fost semnalate cazuri de elevi eliminați din examen pentru tentativă de fraudă.

Baremele și subiectele vor fi anunțate de Ministerul Educației, miercuri după-amiaza.

Evaluare Națională 2023 – Comunicarea rezultatelor

Primele rezultate la examen vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14.00.

Vezi și VIDEO: Primele reacții ale elevilor din Alba Iulia care au dat proba la Matematică, la Evaluarea Națională 2023

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 29 iunie (în intervalul orar 8.00 – 12.00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Sunt utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Rezultatele finale vor fi afișate în 4 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax