Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evaluare Națională 2024. Ligia Deca: Lucrarea va fi secretizată automat. Evaluarea digitalizată nu influențează subiectele

Publicat

Evaluare Națională 2024: Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor, precizând că singura diferenţă este că lucrarea va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor.

„Evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor – sunt cele cu care ei sunt deja familiarizaţi.

Singura diferenţă, pentru elevi, este că lucrarea nu va mai fi secretizată de ei sau de profesorii asistenţi prin lipirea etichetelor, pentru că va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor”, a scris Deca sâmbătă pe Facebook.

Ea a amintit că a anunţat vara trecută că evaluarea digitalizată va fi generalizată.

„Ştiu că schimbarea poate fi privită cu reticenţă, însă pilotarea evaluării digitalizate doi ani consecutivi, apoi extinderea ei la bacalaureatul din toamna anului trecut pentru toţi candidaţii ne-au arătat că această schimbare înseamnă, în mod evident, un progres – unul de care avem nevoie”, a precizat ministrul Educaţiei.

Vezi și: SUBIECTELE și BAREMELE la Simulare Evaluare Națională 2024 în Alba – ROMÂNĂ. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

Ministerul Educaţiei a publicat pe pagina de Facebook cele mai importante beneficii ale acestui proces, precum şi cele mai frecvente întrebări şi răspunsurile lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    sâmbătă, 03.02.2024 at 15:36

    Sunteți niște incapabili. Toată săptămâna teste peste teste și la final simulări. Băi inculțiilor de la începutul anului școlar nu s-a predat nimic în școli !!! Copilul frecventează școala 8 ore/zi de luni până vineri, iar sâmbăta pregătire pt. examenele din vară. VOI VĂ BATEȚI JOC DE ELEVI ? CÂT VĂ MAI RABDĂ PĂMÂNTUL ACESYA ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax