Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Evaluare Naţională 2024: Precizări din partea ministrului Ligia Deca, legate de repartizarea elevilor și corectarea lucrărilor

Publicat

Evaluare Naţională 2024: Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că Evaluarea Națională care va începe pe data de 25 iunie cu proba de Limba şi literatura română, se va desfăşura în aproape 3.400 de centre de examen din toată ţara.

Potrivit acesteia, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educaţiei, şedinţe cu profesorii corectori din toată ţara atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică.

„Câteva informaţii importante pentru Evaluarea Naţională ce începe marţi în aproape 3.400 de centre de examen din toată ţara.

Repartizarea în săli se va face în ordine alfabetică, pe centru de examen. Copiii vor primi, la prima probă, codurile care vor înlocui numele în momentul comunicării rezultatelor.

Acestea vor fi publicate pe evaluare.edu.ro. Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată.

În urma feedbackului primit după desfăşurarea simulărilor, platforma a fost dezvoltată astfel încât, în situaţia unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea să fie transmisă din nou către cei doi evaluatori iniţiali pentru verificare şi remedierea erorilor.

De asemenea, pentru o evaluare cât mai unitară, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educaţiei, şedinţe cu profesorii corectori din toată ţara atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică”, a scris Ligia Deca pe Facebook, potrivit Agerpres.

Evaluare Națională 2024. Modele de subiecte la ROMÂNĂ și MATEMATICĂ. Toate variantele pentru elevi, publicate de minister

Ea a arătat că în videoconferinţele de pregătire a Evaluării Naţionale organizate de Ministerul Educaţiei în această săptămână a primit asigurări de la preşedinţii comisiilor judeţene de organizare că în centrele de examen există resurse pentru desfăşurarea în condiţii adecvate a probelor.

Evaluare Naţională 2024: precizări legate de organizare

„Pentru că vorbim de pregătirea centrelor de examen, mulţumesc autorităţilor locale care au distribuit deja apă în şcoli, pentru a fi oferită copiilor în zilele în care se susţin probele scrise”, a afirmat ministrul.

Pe 27 iunie este programată proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba de limba şi literatura maternă pe 28 iunie.

Rezultatele înainte de contestaţii vor fi afişate pe 3 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax