Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Evaluare Națională cu 6 probe din 2027, pentru elevii care intră în clasa a V-a. Propunere în dezbatere, confuzie în sistem

Publicat

Ministerul Educației a pus în consultare publică propunerea ca elevii care sunt acum clasa a IV-a și la toamnă vor trece a V-a să fie primii care vor susține Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a cu 6 probe.

Ministerul Educației vrea să modifice Legea Educației Naționale nr 1/2011 prin Ordonanță de Urgență, ca să mai amâne cu 4 ani aplicarea Evaluării Naționale prevăzută de aceasta, atrage atenția Edupedu.ro.

”Cu toate că instituția știa de 3 ani că va ajunge în acest moment și că nu va putea aplica prevederea respectivă, fiindcă elevii care sunt acum clasa a VII-a nu au avut parte de predare transdisciplinară, așa cum prevedea Legea 1, pentru a putea susține o probă transdisciplinară de științe și matematică, modificarea vine ca și cum ar fi luat pe cineva prin surprindere, prin proiect de OUG” scrie publicația.

„Caracterul urgent al prezentului act normativ este dat de faptul că generaţia de elevi care a început clasa a V‐a în anul şcolar 2020 ‐ 2021 este, în acest an școlar, în clasa a VII-a, și, pentru acești elevi, metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal ar trebui să fie dată publicității la începutul anului școlar 2023 – 2024, împreună cu metodologia de organizare și desfășurare a examenului de evaluare națională”, scrie în nota de fundamentare a proiectului.

Care sunt cele 6 probe aflate în discuție:

a) o probă scrisă la limba şi literatura română;

b) o probă scrisă la limba maternă;

c) o probă scrisă transdisciplinară la matematică şi ştiinţe;

d) o probă scrisă la o limbă de circulaţie internaţională;

e) o probă practică de utilizare a calculatorului, susţinută în timpul anului;

f) o probă orală transdisciplinară de evaluare a competenţelor civice şi sociale, susţinută în timpul anului.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax