Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Tudorel Toader: ”Declanșez procedura de revocare a Procurorului General”. Evaluare-rechizitoriu pentru Lazăr

Publicat

lazar

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a prezentat cu o întârziere de aproape trei săptămâni față de termenul pe care și l-a stabilit singur, decizia în privinţa procurorului general. Acesta a prezentat un document-rechizitoriu în 20 de puncte, exact ca și în cazul șefei DNA, ”nu neapărat din motive de simetrie”. 

”Evaluarea cuprinde 20 de puncte, câte au fost și la evaluarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Eu am să formulez sinteza acestor puncte” și-a început Toader argumentația cu privire la procurorul general.

Acesta i-a făcut o serie de reproșuri procurorului Lazăr, printre care acela că a încercat să ”îngreuneze” evaluarea șefei DNA. ”Oare de ce se împotrivea? Persona cred că vroia să preîntâmpine o evaluare a domniei sale, evaluare care se petrece astăzi. Pentru că procedând la evaluarea domniei sale, ne punem cel puțin două semne de întrebare. Primul se referă la legalitatea numirii în funcția de procuror general” a spus Toader.

Acesta a spus că în dosarul de candidatură nu s-a identificat nici un document care să arate că a primit calificativul ”foarte bine” la ultima evaluare, ceea ce însemna că ”lipsea o piesă de la dosar”.

Mai departe, acesta i-a reproșat președintelui că nu a verificat legalitatea numirii acestuia înainte de a semna decretul.

De asemenea, acesta a vorbit despre o ”rezoluție de clasare” semnată de procurorul Lazăr, într-un dosar care îl privea pe președintele Iohannis. Acesta a încercat să păstreze o mină inocentă: ”prezint doar faptele, fără a trage concluziile”.

În opinia lui Toader, Lazăr este responsabil și de ”abaterile în activitatea DNA, față de care nu a luat nici o măsură”.

”Prin declarații publice a aprobat activitatea Direcției Naționale Anticorupție” a mai spus Toader. În plus, Augustin Lazăr ”a generat trei crize constituționale”.

Evaluarea-rechizitoriu prezentată de Toader a continuat minute la rând.

”Discursuri publice cu caracter eminamente politic ale PG. Acuzații la adresa puterii legislative și executive. Fac trimitere la comisia privind alegerile prezidențiale. Parchetul General a spus că a fost ”un act de hărțuire din partea Parlamentului”, CCR spune în alt fel” a mai spus Tudorel Toader.

”Concluzia generală este a necesității de revenire la normalitate. Normalitatea înseamnă cunoașterea și respectarea competențelor legale și constituționale și o interpretare a legii în baza principiului loialității constituționale” a mai declarat ministrul Justiției.

Concluzia a venit oarecum normal, în discursul ministrului: ”Declanșez procedura de revocare a Procurorului General”.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vic

    joi, 25.10.2018 at 11:49

    De o „ievaluare” a lui Tudorel pe cand si mai ales de catre cine?
    Daca nu ne trezim, cretini ca asta o sa ne manevreze cum vor. El vorbeste de normalitate? Mare dobitoc sa creada ca el respecta vreo „normalitate”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax