Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Evaluarea activităţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, în 2011. Au crescut cu 111% solicitările prin numărul de urgenţă 112, faţă de 2010

Publicat

În activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba “Avram Iancu ”, în 2011, a fost înregistrată o creştere cu 46% faţă de anul 2010 a numărului misiunilor executate pentru  asigurarea, menţinerea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au crescut cu 111% solicitările prin 112.
Pe linia asigurării ordinii publice, obiectivul principal l-a constituit realizarea climatului de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării manifestărilor şi adunărilor publice organizate în zona de competenţă a inspectoratului, fiind organizate 304 misiuni, din care 10 la manifestări de protest, 216 la manifestări culturale, 72 la manifestări sportive şi 6 pe timpul vizitelor oficiale. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, se constată o creştere cu 34% a acestor misiuni. Spre exemplus, asistenţa manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale, Zilelor municipiului Alba Iulia, „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina şi din localitatea Avram Iancu, care au presupus un efort suplimentar pentru organizarea şi executarea activităţilor.
O categorie a constituit-o asigurarea ordinii publice pe timpul manifestărilor sportive, care s-au desfăşurat în bune condiţii, fără a se înregistra disfuncţionalităţi. Un alt obiectiv l-a constituit pregătirea structurilor specializate şi asigurarea operativităţii pentru restabilirea ordinii publice în zona de responsabilitate a inspectoratului. La nivelul unităţii a funcţionat permanent o grupă de intervenţie care a răspuns solicitărilor cetăţenilor, pentru rezolvarea diferitelor probleme pe linia ordinii publice, marea majoritate fiind pentru aplanarea unor scandaluri sau conflicte de mică amploare. Comparativ cu aceiaşi perioadă a anului 2010 există o creştere cu 111% a solicitărilor la apelul unic de urgenţă. Menţionăm că în anul 2011 efectivele inspectoratului nu au intervenit pentru restabilirea ordinii publice de mare amploare.
Activităţile de menţinere a ordinii publice au crescut cu 20% faţă de anul 2010, s-au desfăşurat sub autoritatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, iar caracteristica principală a constituit-o executarea de patrulări în zone sau pe itinerare bine delimitate, de către patrulele mixte sau independente. Din cele 5.040 misiuni de menţinere a ordinii publice executate, 907 au fost patrulări în staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente, 1.536 patrulări independente executate în mediu urban, 1.684 patrulări mixte executate în mediu urban, 177 patrulări independente executate în mediu rural, 685 patrulări intercomunale, 48 acţiuni executate în zona instituţiilor de învăţământ şi 3 acţiuni executate în alte zone de interes operativ.

„Activitatea desfăşurată de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ)Alba în anul 2011 a avut ca obiectiv prioritar punerea în aplicare a strategiei de realizare a ordinii şi siguranţei publice şi asigurarea protecţiei instituţionale la obiectivele din competenţă, misiuni de bază ale instituţiei noastre”, a declarat colonel Ioan Onac Herţa, şeful IJJ Alba. Totodată, a adăugat că „pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional, a garantării şi apărării drepturilor constituţionale, siguranţei cetăţeanului, proprietăţii publice şi private, precum şi a asigurării climatului necesar funcţionării instituţiilor statului nu s-au înregistrat probleme deosebite raportat la atribuţiile legale ce ne revin, însă, analiza activităţilor, structurii organizatorice şi a costurilor a relevat faptul că există potenţial în ceea ce priveşte îmbunătăţirea activităţii şi reducerea costurilor necesare desfăşurării acestora”. În final, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba a expus principalele direcţii de acţiune pentru anul 2012, dintre care: gestionarea, în strictă conformitate cu reglementările în vigoare şi cu eficienţă maximă, a resurselor umane, financiare şi materiale, pentru asigurarea îndeplinirii cu succes a tuturor misiunilor,  perfecţionarea actului managerial în vederea asigurării continuităţii îndeplinirii de calitate a atribuţiilor şi misiunilor, cunoaşterea permanentă a situaţiei operative, a situaţiei reale din subunităţi şi obiective, exploatarea datelor şi informaţiilor în organizarea şi desfăşurarea acţiunilor şi misiunilor, creşterea capacităţii de acţiune şi intervenţie a tuturor structurilor din subordine în vederea desfăşurării unor acţiuni ferme, în timp scurt, pentru prevenirea şi neutralizarea acţiunilor ilegale la adresa ordinii şi siguranţei publice, securităţii obiectivelor, transporturilor speciale şi de valori şi întărirea capacităţii de promovare a unei imagini coerente, credibile şi stabile a Jandarmeriei Alba, prin realizarea transparenţei în relaţiile cu mass-media şi consolidarea relaţiilor cu societatea civilă.

Aceste date au fost prezentate în cadrul şedinţei de evaluare a activităţii IJJ, ce a avut loc lîn prezenţa prefectului de Alba, Ştefan Bardan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax