Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evaluarea Naţională 2011: Elevii care sunt prinşi la copiat primesc nota 1. Află condiţiile de participare

Publicat

elevi

Din data de 13 iunie, anul acesta, elevii claselor a VIII-a se pot înscrie, fără a plăti taxă, pentru a participa la Evaluarea Naţională. Au acest drept atât elevii din sistemul de învăţământ public, cât şi privat. Pe lângă cerinţele de cunoştinţe la Limba şi literatura română sau maternă, în cazul elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, dar şi cele de matematică, adolescenţii trebuie să ştie că, dacă sunt surprinşi copiind sau vorbind cu ceilalţi colegi în timpul examinării, primesc nota 1.

Condiţii generale de participare la Evaluarea Naţională

Condiţiile de desfăşurare ale Evaluării Naţionale sunt cuprinse în Ordinul Ministerului Educaţiei nr. 4801/31.08.2010. Potrivit acestuia, elevii vor susţine, în fiecare an, o singură sesiune în cadrul Evaluării Naţionale, cu probe de maxim 120 de minute, la Limba şi literatura română şi Matematică. În cazul elevilor din categoria minorităţilor naţionale, care au susţinut cursuri gimnaziale în limba maternă, este specificată proba la Limba şi literatura maternă. Aceştia vor primi subiectele de matematică atât în limba română, cât şi în cea maternă.

Pot participa atât absolvenţii claselor a VIII-a din anul acesta, cât şi cei din anii anteriori, dar care nu au susţinut examen de capacitate, teste naţionale, teze cu subiect unic sau evaluare naţională. De asemenea, sunt acceptaţi elevii români din străinătate, în urma echivalării studiilor şi trecerea examenelor de diferenţă.

Înscrierea pentru liceu

În ceea ce priveşte înscrierea în clasa a IX-a, pentru învăţământul de zi, aceasta se face pe baza mediei de admitere, în ordine descrescătoare, prin repartizare computerizată, fără examen. Sunt avute în vedere profilurile pentru care elevul a optat, în limita locurilor aprobate pentru unităţile şcolare finanţate de stat.

Excepţie fac liceele sau clasele pentru care este necesară susţinerea unor probe de aptitudini sau cele bilingve sau cu predare în limba maternă, care, de asemenea, cuprind organizarea unor testări la limba modernă sau limba minorităţii naţionale.

La Evaluarea Naţională, media generală se calculează luând în considerare şi notele mai mici de cinci, iar pentru admitere, media este calculată chiar dacă, în cazul Evaluării Naţionale, aceasta este mai mică decât nota cinci.

Atenţie la copiat!

În cazul Evaluării Naţionale, elevii trebuie să ştie că, dacă aduc în sala de examen orice sursă ce ar putea fi utilă în rezolvarea subiectelor, riscă să nu promoveze proba respectivă. Sunt menţionate la această categorie: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, dar şi aparate electronice de calcul sau de comunicare.

Dacă elevii sunt surprinşi totuşi cu aceste mijloace de copiat sau vorbind cu colegii de examen, primesc nota 1 pentru proba respectivă. Aceeaşi notă va fi trecută pe lucrare, dacă tentativa de fraudă sau faptul că elevul a copiat este dovedit ulterior.

Fiecare probă va începe la ora 9.00, moment în care vor fi deschise şi plicurile sigilate ce conţin subiectele de examen. Înscrierile pentru Evaluarea Naţională se fac în perioada 13-15 iunie. Proba scrisă de Limba şi literatura română este programată pentru data de 20 iunie, iar cea de Matematică, pentru 22 iunie. Examenul de Limba şi literatura maternă va fi susţinut în data de 21 iunie 2011. Afişarea rezultatelor este rezervată datei de 24 iunie, până la ora 14.00, după care vor fi primite eventualele contestaţii, până la ora 18.00. Până pe data de 26 iunie, acestea vor fi rezolvate, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în 27 iunie.

Programul Evaluării Naţionale 2011

10 iunie  – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
13-15 iunie – Înscrierea la Evaluarea Naţională
20 iunie   –  Limba si literatura romană – proba scrisă
21 iunie – Limba şi literatura maternă – proba scrisă
22 iunie – Matematica – proba scrisă
24 iunie – Afişarea rezultatelor (până la ora 14.00)
24 iunie – Depunerea contestaţiilor (orele 14.00 -18.00)
25-26 iunie – Rezolvarea contestaţiilor
27 iunie  – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ioana

    vineri, 17.06.2011 at 11:30

    FOARTE BINE!!!sper sa se si tina de cuvant,asa le trebuie celor care copiaza,adica sunt unii care chiar invata mult!!!
    si sa ia aia note mai mici decat cei care triseaza,nu e deloc corect!!

    • fck you

      sâmbătă, 18.06.2011 at 17:29

      ioana este clar ca esti o tocilara, o tocilara fara viata socila cu putini prieteni,care nu ii lasa sa copieze deloc…shame on you little girl…imi pare rau de tine …P.S. du-te si impuscate ca esti prea credula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. @fck you

    duminică, 19.06.2011 at 13:57

    Mai bine s-ar impusca cei ca tine!!! Ar avea si tara asta un viitor daca ar fi mai multi care gandesc ca Ioana! Numai la furat si copiat va sta capul! Pune naibii mana pe carte putoare!!!
    O sa ajungem o tara de hoti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax