Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014: 115 elevi din județul Alba au susținut examenul la Limba Maternă, maghiară și germană. Vezi SUBIECTELE

Publicat

Evaluarea Națională pentru elevii care termină clasa a VIII-a au continuat marți cu proba la limba maternă. 115 elevi din județul Alba au susținut examenul la limba maghiară și germană. Potrivit inspectorului școlar Dan Cherecheș, toți elevii înscriși la limba germană, în număr de 17, au fost prezenți pentru a susține examenul, în timp ce din cei 98 de elevi înscriși la limba maghiară, 93 au fost prezenți. În timpul examenului, nu a fost constatat niciun incident.

Subiectele la limba maternă au fost structurate în mod similar cu cele de la proba de limba și literatura română, cu un text literar la prima vedere, urmat de mai multe întrebări și exerciții, atât de interpretare cât și de gramatică.

Vedeți mai jos subiectul la Limba Germană:

Testările la Evaluare Naţională sunt susţinute în 81 de centre de examen din judeţul Alba. Copii care au învăţat în şcoli cu mai puţin de 12 elevi (cazuri din mediul rural) vor merge la şcoli mai mari pentru a susţine examenele.

Potrivit unor elevi care au susținut proba la limba maghiară, examenul a fost mai ușor decât cel la limba română. La primul subiect, aceștia au primit un text la prima vedere, o poezie, pe baza căreia au avut de rezolvat mai multe exerciții de interpretare și limbă. La subiectul al doilea, ei au primit câteva puncte de gramatică, iar la ultimul subiect, au avut de compus un text despre o întâlnire cu un poet.

Citeşte şi EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014: Modele de teste pentru elevii claselor a VIII-a, publicate de Ministerul Educației

 

Calendarul Evaluării Naţionale 2014

Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie
Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie
Limba si literatura română – proba scrisă: 23 iunie
Limba și literatura maternă – proba scrisă: 24 iunie
Matematică – proba scrisă: 25 iunie
Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie
Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie
Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie
Afișarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie

Evaluarea Naţională 2014 a început cu proba scrisă la Limba si literatura română, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Examenul este supravegheat video, atât în în sălile în care se descarcă subiectele, cât și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

Modul de calculare a mediei de admitere la liceu se schimbă de anul acesta. Dacă până acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o importanţă de 50%, ponderea acesteia scade la 25%. În schimb, evaluarea naţională pentru liceu va avea un impact mai mare, adică 75%, faţă de vechea metodă de calcul cu 50%.

Citeşte şi ADMITERE la LICEU în judeţul Alba: Detalii despre înscrieri, medii şi locuri pentru anul şcolar 2014-2015

În judeţul Alba, sunt disponibile pentru anul şcolar viitor 3.276 de locuri la liceu, în 117 clase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax