Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Evaluare Națională 2014: Modele de subiecte și bareme la Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă

Publicat

elevi

Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte și baremele pentru examenele de Evaluare Naționale 2014. Simulările acestor probe vor începe în data de 18 februarie, iar examenul de Evaluare Națională 2014 debutează pe 23 iunie, cu examenul scris de Limba și literatura română, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Examenul va fi supravegheat video și anul acesta, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

Descărcați, de mai jos, modelele de subiecte pentru examenele de Limba și literatura română, Limba si literatura maternă maghiară, germană și rromani și Matematică.

Limba română subiect 2014

Limba română barem 2014

Matematică subiect 2014

Matematică barem 2014

Limba maghiară subiect 2014

Limba maghiară barem 2014

Limba rromani subiect 2014

Limba rromani barem 2014

Limba germana subiect 2014

Limba germană barem 2014

Calendarul examenului de Evaluare Națională 2014

13 iunie – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

16 – 18 iunie – Înscrierea la Evaluarea Națională

23 iunie – Limba și literatura română – proba scrisă

24 iunie – Limba și literatura maternă – proba scrisă

25 iunie – Matematică – proba scrisă

27 iunie – Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00)

27 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 16:00 – 20:00)

28 iunie – 30 iunie – Rezolvarea contestațiilor

1 iulie – Afișarea rezultatelor finale după contestații

Simulările de Evaluare Natională 2014

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simulări ale examenelor de Evaluare Naționala în zilele de 18, 19 și 20 februarie, a anuntat la începutul lunii Ministerul Educatiei. Rezultatele obținute de elevi la această simulare nu se consemnează în catalog. În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performantelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, precizează Ministerul.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul școlar 2013 – 2014, sunt: Limba și literatura română – 18 februarie, Limba și literatura maternă – pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă – 19 februarie, Matematică – 20 februarie.

Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie.

Din 2014: Evaluarea Națională va avea o pondere de 75% în media de admitere la liceu

Se schimba formula de calcul a mediei de admitere la liceu, a anunțat în septembrie anul trecut ministrul Educației, Remus Pricopie. Începând din acest an, în admiterea la liceu – media de la Evaluarea Națională va avea o pondere de 75% (față de 50% cât a fost până acum), iar media generală de absolvire a gimnaziului va fi în proporție de 25%. Decizia a fost luată în urma rezultatelor de la Evaluarea Națională 2013, care „au relevat diferențe notabile între mediile, mai mari, obținute de elevi în școală, pe parcursul gimnaziului, și mediile, mai mici, obținute de aceștia la Evaluarea Națională”, a informat Ministerul într-un comunicat remis HotNews.ro.

Sursa: Hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax