Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017: SUBIECTELE la Limba și Literatura Română. Cerințele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

Publicat

evaluarea nationala Emoții mari pentru 2.400 de candidaţi din judeţul Alba care au susținut astăzi prima probă la Evaluarea Națională 2017.   Examenul la Limba și Literatura Română a început la ora 9.00, iar sălile au fost monitorizate video şi audio. La examen elevii au avut de tratat genul liric, mai exact de argumentat poezia „Ploaia”.

EDU.ro va publica AICI SUBIECTELE și BAREMELE pentru proba la Limba și Literatura Română.

La primul subiect, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia” de Magda Isanos aparține genului liric.

„Am avut argumentare pe genul liric, o poezie, „Ploaia” și a fost destul de ușor. Nu a fost greu, a fost foarte accesibil. Cred că voi lua în jur de nota 9”, spune eleva Miruna Brad. Tot în cadrul acestui subiect, elevii au avut de menționat rolul cratimei, de explicat modul de formare al unui cuvânt și de transcris două figuri de stil.

La cel cel de-a doilea subiect, elevii au primit mai multe cerințe pe baza textului „Cel mai rapid de pe pământ” din revista „Terra Magazin”.

La ultimul subiect elevii au avut de scris o compunere de 150 – 300 de cuvinte despre o întâmplare reală sau imaginară petrecute în timpul unei întreceri sportivă.

foto: adevărul.ro

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni primul examen din cadrul EVALUĂRII NAŢIONALE 2017. Miercuri, pe 21 iunie, va avea loc proba la matematică, iar rezultatele se vor afişa pe 26 iunie, până la ora 16:00, pe EDU.ro.

Potrivit datelor transmise pentru Alba24.ro de către Monalisa Borza, inspector şcolar general adjunct IŞJ Alba, sunt înscrişi la examen 2.455 de elevi. În Alba, sunt 37 de centre de examen, iar lucrările vor fi corectate în alt judeţ.

La Alba Iulia, de exemplu, centrele de examen vor fi organizate la următoarele unităţi şcolare: Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”, Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş”, Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa”, Colegiul Tehnic “Apulum” şi Liceul cu Program Sportiv.

Reamintim că la sesiunea de simulare a acestui examen, organizată în martie, au participat peste 2.600 de elevi din Alba. La Română, media generală pe judeţ a fost 6,02 (din 2.675 de note, 841 au fost sub 5), iar la Matematică, de 4,69 (din 2.667 de note, au fost 1.526 sub 5).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax