Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evaluarea Naţională: Miercuri s-a desfăşurat proba scrisă la Matematică. Vezi subiectele

Publicat

Elevii din judeţul Alba au susţinut, miercuri, proba scrisă la Matematică, în cadrul Evaluării Naţionale. A fost ultima etapă a examenului, după cele de Limba română, respectiv cea maternă.

Participanţii la examen au avut de rezolvat trei subiecte, cu mai multe probleme fiecare, de algebră şi aritmetică, dar şi geometrie, de nivel mediu de dificultate. Fiecare subiect a fost notat cu 30 de puncte. Au fost oferite 10 puncte din oficiu, iar proba de examen a durat 2 ore. Toate subiectele au fost obligatorii. Mai multe detalii despre subiectele la Matematică puteţi găsi pe site-ul MECTS.

Matematica_Var_08

În judeţul Alba, au fost organizate 93 de centre de examen, în care susţin probe scrise aproximativ 3.800 de absolvenţi de clasa a VIII- a. Centrele de evaluare au fost fixate la Alba Iulia (două), Aiud şi Abrud. La examinarea miercuri, 63 de elevi au absentat. Potrivit inspectorului şcolar Rodica Andronescu, aceştia vor avea şansa de a se prezenta la o evaluare ce va fi organizată ulterior. Aceasta a precizat că nu au avut loc incidente deosebite şi niciun elev nu a fost prins copiind. Un număr de 3.682 de elevi s-au prezentat la proba de Matematică.

Rodica Andronescu ne-a explicat ce se întâmplă şi cu elevii care au fost prinşi la copiat şi care au primit nota 1. Aceştia au putut participa în continuare la următoarele probe, iar nota va fi cumulată cu celelalte obţinute. Nu de aceleaşi privilegii s-au bucurat elevii care au absentat. Aceştia nu au mai avut dreptul de a susţine următoarele examene şi vor trebui să se prezinte la următoarea evaluare.

Reamintim că la Evaluarea Naţională au putut participa atât absolvenţii claselor a VIII-a din anul acesta, cât şi cei din anii anteriori, dar care nu au susţinut examen de capacitate, teste naţionale, teze cu subiect unic sau evaluare naţională. De asemenea, au fost acceptaţi elevii români din străinătate, în urma echivalării studiilor şi trecerea examenelor de diferenţă.

Afişarea rezultatelor este programată pentru vineri, 24 iunie, până cel târziu ora 14.00. În aceeaşi zi, sunt acceptate eventuale contestaţii, rezultatele finale fiind făcute publice luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax