Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Evaluarea-pilot a elevilor de clasa a II-a, programată în luna mai. Probe de scris-citit şi matematică

Publicat

elevi

Evaluarea competenţelor fundamentale ale elevilor la sfârşitul clasei a II-a va fi organizată şi în acest an, în luna mai. Testările pentru scris, citit şi matematică vor fi susţinute de un eşantion de elevi, după o metodologie publicată luni în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, probele se desfăşoară pe parcursul a două zile şi durează cel mult 50 de minute.

Vor fi evaluaţi elevii din clasele a II-a, din sistemul de învăţământ de stat şi privat. Testările se desfăşoară în sălile de clasă obişnuite ale elevilor. Notele obţinute la probele scris-citit şi matematică nu vor fi trecute în catalog, însă rămân în portofoliul educaţional al elevului. Învăţătorii vor realiza pe baza rezultatelor un plan individualizat de studiu. Părinţii vor fi informaţi privind stadiul formării şi dezvoltării competenţelor elevului.

Ministerul Educaţiei stabileşte data la care va fi organizată evaluarea competenţelor fundamentale la sfârşitul clasei a II-a şi o comunică inspectoratelor şcolare, până la 1 martie.

Testele pe care le vor susţine elevii vor avea un nivel mediu de dificultate şi au două secţiuni: de receptare-producere a mesajelor citite şi scrise şi de matematică. Acestea vor fi administrate în două secvenţe de evaluare, nu mai mult de 50 de minute, în timpul orelor de curs, în două zile.

Evaluarea va fi pregătită de învăţătorul de la clasa respectivă, asistat de un alt cadru didactic, care nu are ore la acea clasă. Elevul va trece pe test numele şi prenumele său şi unitatea şcolară. Administratorului de test i se interzice să ofere indicaţii în rezolvarea testelor ori să modifice sau să completeze aceste teste.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax