Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evazioniștii sub 100.000 de euro care plătesc prejudiciul scapă de închisoare. Proiect adoptat de Senat

Publicat

finante lista

Senatul a adoptat, luni seara, Legea pentru modificarea si completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Documentul stabilește că, în cazul plăţii integrale a prejudiciului la evaziune fiscală pentru valori mai mici de 100.000 de euro, se poate aplica pedeapsa cu amenda sau se aplică o acţiune administrativă care se înregistrează în cazierul judiciar.

Legea a fost reexaminată, ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr.147/13.03.2019 în acest sens. Astfel, după cum a fost adoptat de Senat proiectul, dacă prejudiciul este mai mic de 100.000 de euro și este achitat integral, se poate aplica pedeapsa cu amenda.

„În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecății, la primul termen de judecată, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depășește 100.000 euro în echivalentul monedei naționale, se poate aplica pedeapsa cu amenda.

Dacă prejudiciul cauzat și recuperat în aceleași condiții este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naționale, se aplică o acțiune administrativă care se înregistrează în cazierul judiciar”, arată proiectul amendat și adoptat luni de Senat, proiect inițiat de mai mulți deputați de la PSD, conform Agerpres.

„În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 și 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecății, până la primul termen de judecată, inculpatul acoperă integral pretențiile părții civile, limitele prevăzute de lege pentru fapta săvârșită se reduc la jumătate”, se precizează în textul actual al legii.

Senatorii au adoptat acest proiect cu 72 de voturi „pentru”, 33 „împotrivă” și o abținere. Camera Deputaților este for decizional.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 11.02.2020 at 18:53

    Oare la cat se ridica valoarea acestei amenzi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax