Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Evaziune fiscală în comuna Bistra: Dosar penal pentru o tânără administrator de firmă care nu plătit impozite la stat

Publicat

Poliţiştii au descoperit, luni, în cadrul acţiunilor de control derulate înaintea sărbătorilor pascale, un caz de evaziune fiscală în comuna Bistra. O tânără de 29 de ani este cercetată pentru că nu a virat la stat peste 70.000 de lei reprezentând impozite şi contribuţii la buget.

Femeia este administrator al unei societăţii comerciale, iar poliţiştii au constatat că a reţinut şi nu a vărsat la bugetul statului suma de 75.872 lei, reprezentând impozite şi contribuţii la bugetul statului, pe o perioadă mai mare de 30 zile de la scadenţă.

Faţă de B.N.M., femeia în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „reţinere şi nevărsare cu intenţie în termen de cel mult 30 zile de la scadenţă a sumelor reprezentând taxe şi impozite cu reţinere la sursă”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 6 alin.1 din Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

În cadrul acţiunilor derulate luni, poliţiştii judeţului Alba au constatat în total 20 de  infracţiuni, dintre care cinci de evaziune fiscală şi au aplicat 394 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.170 lei.

Au fost verificaţi 81 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale, 361 mijloace de transport.

Totodată au fost aplicate 394 sancţiuni contravenţionale, din care 329 sunt la  regimul circulaţiei rutiere, 26 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 23 la Legea 12/1990-republicată, restul constituind alte abateri de la normele legale în vigoare. Valoarea contravenţiilor aplicate se ridică la suma de 80.170 lei.

De asemenea, în urma controalelor efectuate, poliţiştii au confiscat produse şi băuturi în valoare de 5.599 lei.

La Abrud, a fost depistat în piaţa agro-alimentară un bărbat de 44 ani, din comuna Unirea, care oferea spre vânzare covoare şi carpete, fără a avea documente de provenienţă a mărfii. A fost amendat cu 500 de lei, iar marfa a fost confiscată.

La Gârda de Sus, poliţiştii au identificat două persoane din comună, care, în 3 aprilie, au tăiat fiecare, dintr-o pădure din apropiere, mai mulţi arbori nemarcaţi şi fără aprobarea organelor silvice. Faţă de cele două persoane se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de „tăiere ilegală de arbori” şi „furt de arbori”.

Acţiunile poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în cadrul acestui plan, vor continua şi în perioada următoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax