Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Evaziunea fiscală va fi sancționată mult mai aspru. Vezi ce proiect de lege au aprobat deputații

Publicat

Pedepse cu închisoare de la un an la 6 ani pentru reţinerea şi nevărsarea cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. Acesta este subiectul unui nou proiect de lege pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care a fost aprobat marți de Camera Deputaților.

Potrivit legii, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani fapta contribuabilului care nu reface, cu intenţie sau din culpă, documentele de evidenţă contabilă distruse, în termenul înscris în documentele de control.

De asemenea, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 6 ani împiedicarea, sub orice formă, a organelor competente de a intra, în condiţiile prevăzute de lege, în sedii, incinte ori pe terenuri, cu scopul efectuării verificărilor financiare, fiscale sau vamale.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, Camera  Deputaţilor fiind for decizional.

Acesta a fost adoptat cu 280 voturi „pentru”, 42 „împotrivă” și două „abţineri”. Inițiatorii legii sunt fostul senator PC Dan Voiculescu, senatorul PC Vasile Nistor și cel al PNL Ioan Ghișe.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax