Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eveniment ADR Centru la Alba Iulia: Beneficiarii Programului Operațional Regional au fost informaţi despre accesarea şi implementarea fondurilor europene

Publicat

ADR Centru organizează în acestă perioadă șase seminarii județene la nivelul regiunii. După ce miercuri întâlnirea a avut loc la Sibiu, joi a fost rândul județului Alba să găzduiască seminarul de informare pentru potențialii beneficiari și beneficiarii programului operațional regional la nivelul Regiunii Centru.

La întâlnirea de la Alba Iulia au participat beneficiarii și potențialii beneficiari ai Programului Operațional Regional, reprezentanți ai autorităților publice locale, firme, fundații, asociații. Scopul acestor seminarii este de a îmbunătăți procesul de accesare, implementare și absorbție a fondurilor disponibile. Întâlnirea s-a axat pe detalii despre implementarea proiectelor în cadrul PRR 2007-2013 şi definitivarea contractării proiectelor depuse în cadrul noilor apeluri pe DMI 2.1 și DMI 3.4. A doua parte a a vizat procesul de planificare și programare pentru perioada 2014-2020, precum și dezvoltarea portofoliului de proiecte regionale.

„Anul 2014 este un an importat în accesarea, implementarea și absorbția fondurilor POR 2007-2013, având în vedere necesitatea accelerării absorbției fondurilor disponibile și accesarea cât mai curând și corect a noilor fonduri nerambursabile. În această perioadă, noi toți cei care suntem implicaţi în gestionarea fondurilor nerambursabile lucrăm activ la finalizarea documentelor de planificare și programare pentru perioada 2014-2020.

De aceea, în cadrul acestor întâlniri vom încerca să corelăm viitoarele finanțări europene pentru perioada 2014-2020 cu proiectele și fondurile derulate în perioada 2007-2013. Prin învățarea lecțiilor din perioada curentă de programare, vom încerca să facem pentru potențialii beneficiari de fonduri o trecere mai ușoară de la o perioadă de programare la alta, precum și o pregătire mai bună a acestora și a proiectelor lor”, a declarat directorul general ADR Centru, Simion Crețu.

Deși nu a putut participa la eveniment, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a transmis că, „în calitate de președinte al CDR Centru, am considerat că sunt foarte utile astfel de seminarii, cu atât mai mult cu cât recent am discutat și cu omologii mei din celelalte județe și, pe lângă analiza stadiului la care am ajuns cu implementarea proiectelor perioadei 2007-2013 și implicit cu absorbția efectivă de fonduri, acum definitivăm modul cum abordăm perioada 2014-2020. La nivel macro, vorbim în special de proiectele de infrastructură mare, ca să folosim cât mai eficient fondurile europene. Domnul director general Simion Crețu ne-a asigurat că este disponibil un portofoliu de peste 1300 proiecte pentru următoarea perioadă și că, până acum, gradul de absorbție este printre cele mai mari din țară, în jur de 49%, ceea ce ce ne dă speranțe că vom atrage fonduri semnificative și în viitoarea perioadă de finanțare”, a declarat Ion Dumitrel, președinte în exercițiu al CDR Centru și președintele CJ Alba.

Ca urmare a solicitărilor făcute la nivelul Regiunii Centru, s-a elaborat o bază de date cu proiecte care să facă parte din portofoliul regional pentru perioada 2014-2020. Având în vedere organizarea acestor seminarii locale, la nivelul fiecărui județ vor fi organizate și întâlniri cu promotorii de proiecte, pentru a vedea cum pot fi dezvoltate pentru a fi incluse în portofoliul regional de proiecte, precum şi stabilirea unor proiecte prioritare la nivelul fiecărui judeţ.

Astfel de seminarii vor fi organizate şi la Târgu Mureș și Miercurea Ciuc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax