Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Poliomielitei, organizat de cluburile Rotary și Rotakids din Alba

Publicat

Sâmbătă 24 Octombrie Rotary Club Alba Iulia alături de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis, Rotaract Alba, Interact Alba și Rotakids Alba Iulia au organizat un eveniment pentru a marca Ziua Internațională a Poliomielitei.

Evenimentul a făcut parte dintr-o serie de evenimente de același fel organizate de mii de cluburi Rotary din întreaga lume prin care se dorește să se atragă atenția asupra poliomelitei și în același timp să se încurajeze comunitatea locală să ajute la eradicarea acestei boli.

Anul acesta, în contextul pandemiei, evenimentul s-a desfășurat online, membrii participanți luând cunoștință despre istoria, rolul Rotary și stadiul actual al luptei globale împotriva poliomelitei prin intermediul mai multor materiale informative Rotary.

În continuare, membrii participanți au discutat despre modul în care cluburile locale Rotary se vor implica mai departe în această inițiativă globală. Astfel, Rotary Club Alba Iulia, in acest an, a donat suma de 350 USD către Fundația Rotary International pentru fondul EndPolio.

Provocată de poliovirusul sălbatic, poliomielita este o maladie infecţioasă acută şi contagioasă care afectează în special copiii, atacând măduva spinării şi poate provoca paralizie ireversibilă. Ea a fost endemică în toată lumea, până la descoperirea unui vaccin în anul 1955.

În anul 1988 când Rotary și partenerii săi au lansat inițiativa globală de eradicare a poliomelitei, se înregistrau un număr de 350000 de cazuri în 125 de țări anual. De atunci lupta împotriva acestei boli a înregistrat un progres remarcabil. Astăzi, cazurile de poliomelită au scăzut cu 99.9% și doar două țări continuă să raporteze cazuri, Afganistan și Pakistan.

Anul acesta întreg continentul african a fost declarat de către Organizația Mondială a Sănătății zona liberă de polio sălbatic. „Este o victorie formidabilă, o salvare” – spune doctorul Tunji Funsho, membru al comitetului Polio Nigeria al asociaţiei Rotary Internațional.

Acum când poliomelita este aproape eradicată, Rotary și partenerii săi trebuie să susțină acest progres și să continue efortul pentru ca vaccinul împotriva poliomelitei să ajungă la fiecare copil.

Infrastructura dezvoltată de Rotary împreună cu partenerii săi pentru vaccinarea contra polio este în prezent folosită și pentru a urmări și limita răspândirea COVID-19 și cel mai probabil va ajuta și la vaccinarea contra SARS-Cov-2 atunci când un vaccin aprobat va fi disponibil.

Provocarea actuală a Rotary este de a eradica poliovirusul sălbatic în cele două țări în care boala nu a fost niciodată oprită: Afganistan și Pakistan. Imunizările de rutină trebuie întărite și în Africa pentru a împiedica întoarcerea virusului acolo. Parteneriatul pentru poliomielită lucrează pentru a scăpa lumea de toate tulpinile de poliovirus, astfel încât niciun copil să nu mai fie afectat de paralizia poliomielitei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax