Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Eveniment marca Eduard Schneider la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Cariera sa de producător muzical, pe un portativ muzical aparte

Publicat

Pasionații de muzică din Alba Iulia, dar și turiștii aflați în oraș de Ziua Națională, pot participa la un eveniment aparte, găzduit de cunoscutul producător Eduard Schneider. 

Evenimentul are loc chiar de 1 Decembrie, la Hideout Events Spațiile Ryma.

Eduard Schneider propune o incursiune în istoria sa de producător muzical și promite ”un set unic, foarte personal, profund românesc, tranzitând stiluri muzicale diferite – unele diametral opuse”.

1 Decembrie 2023 la Alba Iulia – Programul OFICIAL pentru Ziua Națională: Parada militară, spectacole de artificii și concerte

”Etape din viața mea de producător muzical. La vârsta de 14 ani, 1984 în Hamburg cu radioul la care ascultam „Europa Liberă” și visam la „clapa” decupată din revista și lipită pe perete.

10 ani mai târziu o țineam în brațe la Digital Dark Vision studio în Cluj, apoi „home studioul” din Grenoble 1995, anii de „pionierat muzical” cu wanna-be Mac la Sebeș și vremurile Windows XP.

Da, a fost un drum lung până azi și mă pregătesc să vă aștern amintiri din toți acești ani pe un portativ muzical deosebit – poate nu chiar „ușor digerabil”, de 1 Decembrie la Alba Iulia – Hideout Events Spațiile Ryma.

Să nu vă așteptați la „It’s my life” , „Ice-Ice Baby” și „Meniaito” sau alte din astea, pe care le auziți la orice eveniment.

Va fi un set unic, foarte personal, profund românesc, tranzitând stiluri muzicale diferite – unele diametral opuse.

De 25 de ani nu am mai fost „la butoane” într-un loc public din județul Alba și dacă v-a plăcut ceea ce am produs pe vremuri, fiți pregătiți pentru surprize muzicale noi-nouțe.

Cine este Eduard Schneider

Erau primii ani de după Revoluție, când românii descopereau libertatea, inclusiv în muzică. Dar descopereau totodată realitatea din spatele blocurilor muncitorești și, mai ales, puterea limbajului.

Mesajele sociale sau de protest apăreau mai ales în muzica hip hop. A fost și momentul în care Eduard Schneider, născut la Sebeș (Alba) dar crescut la crescut la Hamburg și la Grenoble, a decis să revină în România.

Motivul: să facă muzică. Aducea aparatură de ultimă oră, seriozitate, talent și multe cunoștințe pe care le-a acumulat lucrând în străinătate.

Sesiune de înregistrări cu LaFamilia la Splash Media – foto: Facebook/ Eduard Schneider

Le-a folosit pentru a orchestra piesele celor de la BUG Mafia, La Familia și a altor artiști români (nu doar din domeniul hi hop), într-o perioadă în care totul trebuia ”lucrat” de la un capăt la altul.

Artiștii veneau acasă la el, la Sebeș, unde lucrau în studioul instalat acasă la socrii săi, a povestit Eduard Schneider, pentru G4Media.

Era perioada în care  profesioniștii în acest domeniu erau foarte puțini, iar Eduard Schneider era unul dintre cei mai buni.

Studioul de producție din Sebeș al lui Eduard Schneider, întins acum pe un etaj întreg al unei foste fabrici de marochinărie în care au lucrat bunicii săi, este și un muzeu al muzicii și filmului.

YouTube video

Dincolo de tehnologia de ultimă oră, adăpostește și instrumente pe care au fost create sunetele muzicii hip hop din primii ani ai acestui gen în România.

Este aceeași aparatură pe care o folosesc Dr Dre, Timbaland, Fugees și alții, care aducea în ”soundul” românesc ceva nou, aparte.

Această aparatură analogă, alături de nenumărate computere de primă generație (toate funcționale), face parte din planurile lui pentru viitor: un studio – școală – muzeu, în care cei interesați pot descoperi o filă importantă din istoria tehnologiei.

Ulterior, Eduard Schneider a renunțat la muzică și s-a făcut remarcat si pentru producții vizuale, inclusiv un film artistic.

Recent și-a redescoperit pasiunea pentru muzică, mai precis pentru cea de film. Este brand ambasador pentru Leturs Corporation, ZEISS Camera Lenses, Vaxis și F&V.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax