Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Eveniment naţional de educaţie non-formală, la Sălişte: Cercetaşii din Alba Iulia au participat la RoJAM

avatar

Publicat

Un grup de de 23 de tineri din Alba Iulia au participat la a cincea ediţie a celui mai mare eveniment de educaţie-non formală din România – RoJam, Jamboreea Naţională a Cercetaşilor. Evenimentul a fost organizat la Sălişte (Sibiu) şi s-a încheiat luni.

Programul zilnic a inclus activităţi şi ateliere de tehnici cercetăşeşti mai vechi şi mai noi, drumeţii, explorarea mărginimii Sibiului, proiecte locale realizate în Sălişte, ateliere care promovează dezvoltarea durabilă şi altele. În cadrul Târgului educaţiei non-formale, mai multe ONG-uri au avut ocazia să îşi prezinte activitatea, iar fiecare centru local a prezentat câte ceva din propriul oraş.

Cercetaşii albaiulieni au promovat Cetatea, printr-un mic joc, sub forma unui traseu cu probe. Participanţilor li s-au dat un număr de provocări, precum realizarea unor noduri, orientare cu azimut şi un număr prestabilit de paşi, întrebări despre Cetate şi despre oraş. După un anumit număr de provocări, au primit piese de puzzle, care formau imaginea Cetăţii Alba Carolina.

Promovarea a fost posibilă cu ajutorul Consiliului Judeţean Alba, care a pus la dispoziţie toate materialele promoţionale.

Târgul a fost o ocazie bună si pentru promovarea Festivalului Naţional “Unitate şi Prietenie”, ajuns anul acesta la a 14-a ediţie, în cadrul caruia cercetaşi din toată ţara vin în Alba Iulia, la începutul lunii decembrie, pentru a vizita obiectivele si monumentele turistice, dar si pentru a participa la activităţile pregătite de tinerii albaiulieni.

Din 29 august, cercetaşii albaiulieni vor pleca în campul de vară, un eveniment cu tradiţie, organizat în fiecare an, de data aceasta la Lunca Meteşului. Timp de o săptămână, peste 60 de cercetaşi vor avea parte de un program specific fiecărei grupe de vârstă (7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani, respectiv 18-24 ani), incluzând construcţii, drumeţii, jocuri, o olimpiadă cu multe probe şi „seara farfuriilor deschise”, unde fiecare patrulă va avea ocazia să gătească un fel de mâncare.

Sponsorii evenimentului sunt STP Alba Iulia, “Elit”, “Supremia Grup”, “Prefera”, “Cora Trade Center” şi Composesorat Lunca Meteşului.

Foto: Centrul Local „Axente Sever”

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia. Dan Băcăințan, între cei mai buni barista din lume

avatar

Publicat

Campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea, Dan Băcăințan, va participa la cea mai prestigioasă competiție din lume, dedicată cafelei. Campionatul Mondial de Cafea va avea loc la Belo Horizonte, în Brazilia, între 7 și 9 noiembrie. Dan Băcăințan este din Partoș, Alba Iulia, și a plecat în Italia în anul 2005 la părinții […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

STUDIU DE CAZ : Cine este responsabil de un șofer fără discernământ în trafic? Lege versus realitate (JustițiaProCetățean.ro)

avatar

Publicat

Miercuri s-au petrecut scene șocante în traficul din Alba Iulia. Un bărbat aflat la volanul unui VW Passat a condus necontrolat, provocând șicane și fiind un pericol pentru restul participanților la trafic. Ba mai mult, la trecerea de pietoni, într-o ora de vârf când elevii ies de la școală, era să spulbere pe zebră un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lidl mai încearcă odată autorizarea construcției unui nou magazin, în centrul municipiului Alba Iulia. Proiect în CL

avatar

Publicat

O nouă propunere pentru reconfigurarea zonei în care a funcționat Piața Sifor din centrul municipiului Alba Iulia se va afla pe masa consilierilor locali, în ședința de vineri, 28 septembrie. Clădirea modernă în care ar urma să funcționeze un nou magazin Lidl va avea două etaje, cu spațiu comercial la parter și birouri la etaj.Consilierii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Sute de alergători au luat STARTUL la Alba Iulia City Race, ediția a IV-a, în Cetatea Alba Carolina

avatar

Publicat

alba iulia city race 2018

Sâmbătă, cu ocazia celei de-a patra ediții a Alba Iulia City Race, orașul Unirii s-a transformat în capitala atletismului românesc. În anul Centenarului, peste 700 de alegători au luat startul pe cele trei trasee pentru adulți, semimaratonul de 21 de kilometri și 700 de metri, crosul de 10 kilometri și 300 de metri și cursa […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

28-30 septembrie: Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac. PROGRAMUL ediţiei a XIV-a

avatar

Publicat

Zonele rurale cu potenţial turistic din întreaga ţară vor fi prezentate la sfârşitul săptămânii viitoare la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac, cel mai important târg de turism rural din România. Târgul a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție și se va desfășura în perioada 28-30 septembrie.Ca în fiecare an, pe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate