Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Evenimente culturale de promovare a valorilor folclorice, organizate în această vară de autorităţile judeţene

Publicat

Pe parcursul întregii veri, până în luna septembrie, în spațiul expozițiilor etnografice de pe întreg cuprinsul județului Alba se vor desfășura mai multe activități culturale și educative realizate de Consiliul Județean Alba, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, Muzeul Național al Unirii și Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

Caravana poveştilor este una dintre activitățile organizate, dedicată exclusiv copiilor, ce are ca scop atragerea genaraţiilor tinere spre lectură. Activitatea, realizată împreună cu Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” aduce în rândul copiilor și membri ai Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Personajele istorice vin în satul tău! – activitate organizată împreună cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia se adresează tuturor, fiind o acțiune în care specialişti ai Muzeului îmbracă ţinute istorice, intrând în rolul personajelor prezentate, pentru a oferi astfel o incursiune de neuitat în istoria poporului român.

Ieri despre alaltăieri, frumuseţea obiceiurilor şi folclorului nostru – activitate organizată împreună cu Ansamblul folcloric al judeţului Alba din cadrul Centrului de Cultură “Augustin Bena“ şi Asociaţia „Tradition Group” presupune prezentarea unui film documentar despre muncile de vară de la țară, precum și interpretarea unor fragmente din folclorul specific diverselor zone etnografice ale judeţului. Atât cei mici cât și cei mari au astfel oportunitatea de a cunoaște și a înțelege mai bine anumite momente din viaţa țăranului de altădată.

„După ce, în urmă cu câțiva ani, am realizat rețeaua de expoziții etnografice din județ, s-a lucrat permanent pentru întreţinerea acestor expoziții, pentru instruirea custozilor și pentru organizarea exponatelor. Iată că acum, prin munca specialiștilor din Consiliul Județean Alba și din instituțiile subordonate, dăm startul unor evenimente culturale care, pe parcursul întregii veri, vor umple de viață aceste expoziții, aducându-le în mijlocul comunităților”,  a spus Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Primele acțiuni au avut deja loc săptămâna trecută, în 2 iunie, la Roșia de Secaș și Cenade fiind prezentă Caravana poveștilor, în timp ce personajele istorice au vizitat, în 5 iunie, comunele Săsciori și Șugag.

Săptămâna aceasta, Caravana poveștilor se va opri, joi, la Ighiu, Bucerdea Grînoasă și Cricău, iar personajele istorice vor fi prezente, duminică, la Săliștea și Pianu. Luni, 13 iunie, la Ighiu și Cricău, va fi organizată acțiunea Ieri despre alaltăieri, frumuseţea obiceiurilor şi folclorului nostru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax