Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Evenimente de Mentorship la Alba Iulia: Elevii de la Colegiul Economic au aflat de la oameni de afaceri cum se poate dezvolta un business

Publicat

Elevii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia au participat, marţi, la o sesiune de Mentorship, la care au fost invitaţi oameni de afaceri din oraş. Evenimentele au fost organizate de Asociaţia Euro<26 România, în cadrul proiectului Centre Start-Up pentru tineri-START-YOU, cofinanțat prin POSDRU.

Reprezentanţii Asociaţiei Euro<26 România transmit că acest gen de evenimente urmăresc dezvoltarea abilităților de comunicare și a celor de implicare a tinerilor la nivelul dezvoltării competențelor personale și profesionale, precum și transferul de bune practici în vederea dezvoltării propriilor întreprinderi simulate. Scopul acestora este stimularea educației non-formale și networking-ul profesional, crearea unei legături mai puternice între tineri și profesioniști, între mediul educațional și cel profesional.

Evenimentele organizate marţi la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” au fost rezervate claselor XI A şi XI D. Mentorii invitaţi au fost Crina Luha, director general și Laura Iviniș, administrator la firma ”Eventiv”, dar și Cezar Popovici, administratorul agențiilor de turism ”Colibri Tour”. Acestia au împărtășit elevilor din experiența lor de viață și traseul profesional. Au vorbit despre oportunitățile pe care le-au folosit și obstacolele înfruntate, principalele lecții de viață învățate și contextele care le-au favorizat, persoane care le-au marcat/ ajutat în dezvoltarea lor, motto-ul personal, principiile de viață sau de business pe care se bazează, factorii care îi motivează, povestea afacerii întreprinse (cum au deschis afacerea, cum au ales domeniul de activitate, care a fost planul de acţiune etc). Tinerii au primit un mesaj din partea lor, privind viziunea asupra oportunităților actuale ale acestora, orientarea către planul de acțiune/învățare/ dezvoltare pe viitor al tinerilor.

Prin acest gen de activități de mentorat, Asociaţia Euro<26 intenţionează să ofere tinerilor un cadru în care să-și construiască idei mai clare despre antreprenoriat și să primească răspunsuri la anumite întrebări, privind viitorul lor profesional în piața actuală din România. Toți elevii participanți au primit agende și pixuri start you.

Joi, aceiași mentori vor fi prezenți și la Colegiul Naţional ”Horea, Cloșca și Crișan”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax