Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente de vară la Roșia Montană: Festivaluri, tabere de ecologie și proiecte artistice inedite

Publicat

Evenimente de vară la Roșia Montană: Prima tabără de educație ecologică din rândul unei serii de activități de vacanță dedicate copiilor din Roșia Montană, Cărpiniș și Gura Roșiei începe luni.

Tabăra este parte a proiectului „Ape curate în Roșia Montană”, derulat de Asociația 37, în parteneriat cu Asociația Roșia Montană în Patrimoniul Mondial, Asociația InformArt și Asociația SNK, în strânsă colaborare cu Școala Gimnazială Simion Balint.

Proiectul își propune ca pe parcursul acestui an să găsească soluții la îndemână pentru problemele de mediu locale.

Evenimente de vară la Roșia Montană

  • 8-12 iulie – Ecotabără I, Seneca Ecologos
  • 16-18 iulie – atelier de artă murală cu artistul Dan Perjovschi
  • 22-26 iulie – Ecotabără II,  Seneca Ecologos
  • 12 – 15 august – tabără de științe și muzică, Asociația InformArt
  • 10 august – campania a III-a de ecologizare
  • 15-18 august – Festivalul Roșia Montană Unplugged

Timp de cinci zile, 20 de copii din Roșia Montană înscriși la ecotabăra Seneca Ecologos, realizată de asociația SNK în perioada 8-12 iulie, vor explora natura, istoria, meșteșugurile și poveștile comunității din Roșia Montană.

Vor călători prin sat și prin împrejurimile lui alături de trei educatori specializați în educația pentru mediu și vor descoperi „comorile” locurilor natale, despre care vor nota în jurnale de vacanță și pe care le vor transforma în desene, povești reciclate, instalații artistice, și un spectacol ce va fi prezentat în ultima zi de tabără părinților și membrilor comunității.

În săptămâna 16-18 iulie, artistul Dan Perjovschi, desenator, ilustrator, scriitor și jurnalist apreciat la nivel internațional, invitat în cele mai prestigioase muzee și galerii din toată lumea, vine la Roșia Montană să lucreze împreună cu copiii la realizarea unei picturi murale cu tematică de mediu direct pe pereții școlii, pictură în care copiii înscriși sunt invitați să-și transpună visurile legate de viitorul Roșiei Montane.

În cea de-a doua ecotabără Seneca, realizată de asociația SNK în săptămâna 22-26 iulie, alți 20 de copii din Cărpiniș și Gura Roșiei vor avea ocazia să exploreze natura, istoria, meșteșugurile și poveștile localităților din care provin, dar și locuri noi din Roșia Montană.

Zilnic se vor juca, vor învăța, desena, vor spune povestea locului în care trăiesc așa cum o percep ei, devenind cronicari ai prezentului pentru generațiile următoare, au transmis organizatorii.

Activitățile dedicate copiilor din Roșia Montană continuă și în luna august, cu o a treia campanie de ecologizare pe 10 august și cu o tabără de științe și muzică în săptămâna 12 – 15 august alături de doctorul în chimie și muzicianul Marius Matache de la Asociația InformArt, care invită copiii să descopere noțiuni de bază ale chimiei apei și să analizeze compoziția apei râurilor din comună, să descopere speciile de plante și animale din Roșia Montană, precum și noțiuni despre muzică, despre importanța acesteia în viața noastră.

Tot în luna august, între 15-18 august, roșienii sunt invitați la o nouă ediție a festivalului Roșia Montană Unplugged, realizat de Asociația Roșia Montană în Patrimoniul Mondial.

Un festival care combină natura, drumețiile și patrimoniul local cu muzica live și instrumentală, desfășurat în cadrul seriei de evenimente Roșia Montană ALIVE.

Programul complet al activităților poate fi consultat pe site-ul festivalului.

Toate aceste acțiuni sunt un prim pas pentru crearea unei alianțe comunitare între instituții, organizații, lideri informali, localnici pentru un management mai bun al deșeurilor rezultate în urma activităților din zonă, a transmis Valentina Bâcu, din partea organizatorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate