Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente de weekend în ALBA: competiție de airsoft, concerte de muzică medievală, spectacole și serbări tradiționale. PROGRAM

Publicat

Noi evenimente sunt organizate în acest weekend, atât la Alba Iulia, cât și în județ. Cetatea Alba Carolina se va transforma, în acest weekend, într-un adevărat câmp de luptă, la ”Cupa Patrula Airsoft”, dar și în scenă pentru muzică medievală și renascentistă, în zona Porții a IV-a, la spectacole organizate de Skepsis.

De asemenea, în mai multe localități din mediul rural sunt evenimente ”Fiii satului”, iar la Loman se sărbătorește „Coborâtul oilor”.

Evenimente de weekend. Alba Iulia: concerte stradale de muzică renascentistă și medievală – sâmbătă și duminică

La Alba Iulia, sunteți invitați la două concerte stradale de muzică renascentistă și medievală, prezentate în premieră.

Concertele stradale vor aduce împreună, în Cetatea Alba Carolina, artiști talentați și pasionați de muzică medievală, din cadrul trupelor Truverii (București), Specimen Teatro (Italia) și ai Teatrului Skepsis (Alba Iulia). Evenimentele sunt programate de la ora 20.00, la Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina.

Sunt rezultatul atelierelor de creație muzicală desfășurate în cadrul proiectului „Cetatea aRtElor – ArTă în inima cEtății / C.R.E.A.T.E.

Primul concert stradal „Cântece în Cetate – Muzica Evului Mediu” este concentrat pe tema muzicii medievale și este programat pentru data de 9 septembrie 2023.

Cel de-al doilea concert stradal, intitulat „Concordia – Tradiții muzicale europene”, va fi organizat pe 10 septembrie 2023 și va fi centrat pe muzica renascentistă.

Publicul va avea ocazia să trăiască în vremea Renașterii și să experimenteze sunetele și atmosfera autentică a acelei perioade. Atmosfera va fi completată cu dansuri și animație stradală, pentru a recrea un tablou autentic și captivant.

Concertul de muzică va avea loc în aer liber, iar accesul este gratuit.

În cazul vremii nefavorabile evenimentul muzical va avea loc în culoarul interior al Porţii a IV-a a Cetăţii Alba Carolina, au anunțat organizatorii (Teatrul Skepsis).

Evenimente de weekend. „Cupa Patrula Airsoft” Alba Iulia

Sâmbătă și duminică, în Cetatea Alba Carolina se va desfășura Cupa României ”Patrula Airsoft”. Echipele vor lupta într-o serie de misiuni, de atac sau apărare, punând la bătaie abilitățile lor într-o combinație de tactică și precizie.

Evenimentul este inclus în calendarul național al Federației Române de Airsoft.

Citește și: 9-10 septembrie: Cupa Patrula Airsoft, la Alba Iulia. Cetatea Alba Carolina se va transforma într-un imens câmp de luptă

Competiția începe sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 9.00 și ajunge la final duminică, la ora 16.00. Zeci de pasionați de airsoft se vor întrece în acest concurs.

Evenimente de weekend. ”Fiii satului” la Craiva

La Craiva, duminică, 10 septembrie, de la ora 15.00, vor fi evenimente în cadrul sărbătorii ”Fiii satului”. Va fi slujbă de pomenire a eroilor, depunere de coroane, acordare de diplime pentru elevi, studenți și cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

De la ora 17.00, este spectacol folcloric.

Evenimente de weekend. ”Fiii satului” la Gârbova de Jos

În weekend, la Gârbova de Jos este a doua ediție a evenimentului ”Fiii satului” .

Sâmbătă seara, începând cu ora 20.00, în curtea școlii, sărbătoarea va fi deschisă de DJ Răzvan, cu muzică pentru toate gusturile.

Duminică, de la ora 9.30 va fi slujbă la biserica din sat, de la 12.00 vor fi depuneri de coroane la Monumentul eroilor, iar de la 14.00 începe spectacolul folcloric, în curtea școlii.

”Evenimentul este o ocazie minunată de a consolida legăturile dintre generații și de a celebra împreună bogata noastră moștenire culturală. Fie că ați crescut în Gârbova de Jos sau vă simțiți legați de această comunitate printr-un fel sau altul, vă așteptăm cu brațele deschise”, spun organizatorii.

Evenimentul se încheie duminică seara cu foc de artificii.

Evenimente de weekend. “Galda în sărbătoare”, Galda de Jos

La Galda de Jos, duminică, 10 septembrie, va fi zi de sărbătoare pentru comunitate.

Primăria, Consiliul local și parohia ortodoxă locală organizează evenimentul ”Galda în sărbătoare”, ce cuprinde slujbă de Te Deum și spectacol folcloric cu interpreți îndrăgiți de public.

Manifestarea va avea loc duminică, 10 septembrie, începând cu ora 15.00, pe stadionul din centrul localității Galda de Jos.

Program ”Galda în sărbătoare”

  • Ora 15.00 Te Deum și deschidere oficială
  • Ora 15.30 Ansamblul folcloric Aurarii Bucium / Alexandra Vereș Buzgariu / Roxana Chiorean / Carla Urcan
  • Ora 17.00 Aurel Șuteu / Dans – Flori mureșene
  • Ora 17.45 Nelu Gabor / Dans – Flori mureșene
  • Ora 18.10 Traian Jurchelea / Dans – Flori mureșene
  • Ora 19.00 Traian și Valeria Ilea / Dans – Flori mureșene
  • Ora 19.45 Sava Negrean Brudașcu

Evenimente de weekend. „Coborâtul oilor” la Loman

Duminică, de la ora 11.00, în Loman începe festivalul folcloric pastoral ”Coborâtul oilor”. Evenimentul tradițional include expoziție de animale, ceremonial religios, obiceiuri pastorale, iar, de la ora 12.30, va fi spectacol folcloric.

De asemenea, în weekend sunt comemorați 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Sâmbătă, este memorial pe traseul “Muzeul Memorial Avram Iancu – Troița din Dealu Crișului – Bulzeștii de Sus – Baia de Criș – Țebea, iar duminică sunt depuneri de coroane la bustul lui Avram Iancu din localitățile Câmpeni, Avram Iancu și Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax