Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente de weekend în Alba. Concert, teatru, competiție de ciclism, reconstituiri istorice, spectacol folcloric. Program

c

Publicat

În acest weekend, în Alba sunt organizate mai multe evenimente, cu oportunități de distracție pentru toate vârstele. La Ciugud este competiție de mountainbike pentru copii, la Cugir este spectacol de reconstituire istorică, iar la Șugag va fi spectacol folcloric și tradiții pastorale.

În Sebeș sunt organizate evenimente de Zilele ”Carl Filtsch”, cu recitaluri de muzică clasică.

La Alba Iulia, sâmbătă este ultima zi a Festivalului Internațional de Teatru ”Povești” 2024.

Evenimente în Alba. Junior Bike Race 2024, la Ciugud. 300 de copii la competiția de mountainbike

Sâmbătă, 25 mai, 300 de copii se vor întrece pe trasee din comună, la competiția de mountainbike. Concursul este organizat pe categorii de vârstă. Întrecerea pe biciclete a devenit tradiție la Ciugud.

AICI, programul.

Evenimente în Alba. Alba Iulia – teatru și concert – sâmbătă, 25 mai

În 25 mai este ultima zi a Festivalului Internațional de Teatru ”Povești” 2024.

  • 10.00 Inventăm povești. Prezentare atelier de teatru interactiv. Coordonator Georgiana Dinescu/Sala Amfiteatru, Casa de Cultură a Studenților
  • 11.00 – 13.00 Fantezie prin formă și culoare – Costache Gavril Siriteanu. Expoziție permanentă de artă plastică / Casa de Cultură a Studenților
  • 11.00 Premiem voluntariatul – Artcafe / 30 min.
  • 11.30 ”Păpușa eram eu”. Omul de teatru Maria Mierluț, de Toma Hogea. Lansare de carte/ Artcafe / 30 min.
  • 12.00 ”Munchhausen, baronul poznaș”, regia Dan Tudor – Teatrul de Animație Țăndărică București. Spectacol de teatru pentru copii / 4+/ Casa de Cultură a Studenților / 50 min.
  • 14.00 – 17.00 ”Unele rufe se spală în public”, regia Anda Drăgan
  • 14.00, 14.30,15.00,15.30, 16.00, 16.30 / 20 min. – Compania de teatru Amalgam Cluj-Napoca. Spectacol-instalație / 16+/ Cramele palatului – Centrul Cultural Palatul Principilor Alba Iulia
  • 16.30 ”Cine este peter pan?” Prezentare atelier de scenografie. Coordonator Alina Herescu/ Sala Oglinzilor, Casa de Cultură a Studenților
  • 17.30 Gheorghe Dinică. „Marele singuratic”…, deIon Moldovan. Lansare de carte/ Sala 67, Teatrul de Păpuși Prichindel / 30 min.
  • 18.00 ”Băieții de zinc”, regia Yury Kordonsky – Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra București/ Spectacol de teatru/ 14+ / Sala 67, Teatrul de Păpuși Prichindel / 1h 30 min.
  • 20.00 BYRON – Concert și lansare de album/ Esplanada Palatul Principilor Alba Iulia

Byron este o formație de muzică rock/rock alternativ, formată în anul 2006 în București. A fost inițiată de Dan Byron, colaborator al trupei Agathodaimon și fost membru al trupelor Urma și Kumm.

Cupa ”Nicușor Marcu” – baschet, Alba Iulia – sâmbătă și duminică, 25-26 mai

Evenimentul se desfășoară la Liceul cu Program Sportiv și la Sala de Sport a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Competiția este dedicată fostului director al liceului, antrenorul Nicușor Marcu, care s-a stins din viață la vârsta de 51 de ani, după o luptă cu o boală necruțătoare.

Vor juca opt echipe de baschet, în două grupe, astfel:

  • Grupa A: CSȘ Premium Sibiu, ACS Smart Basketball Team Cluj-Napoca, LPS Alba Iulia, ACS Zeiden Hoops Brașov.
  • Grupa B: CSM Brașov, WildCats Baia Mare, MP Sport Timișoara, Gloria Arad.

Evenimente în Alba. „Bătălia pentru Singidava”, la Cugir – sâmbătă, 25 mai

Dacii Singidavei se vor înfrunta cu romanii din Garda Apulum, la Cugir. Este prezentat spectacolul de reconstituire istorică ”Bătălia pentru Singidava”. Evenimentul începe de la ora 11.00, pe bulevardul pietonal Al. Sahia, zona Complex.

”Pregătim renașterea cetății dacice de la Cugir pe mai multe planuri, de la cercetări arheologice la planuri punere în valoare a locului, de la spectacole de reconstituire la Festivalul Dacic Singidava care va avea loc în luna iulie”, au transmis reprezentanți Centrului cultural Cugir.

Serbarea pastorală ”Zi-i bade cu fluiera”, la Șugag. Concert, discotecă, spectacol folcloric – sâmbătă și duminică, 25-26 mai

Comuna Șugag se va afla în sărbătoare sâmbătă și duminică (25 – 26 mai 2024). Se organizează a 48-a ediție a serbării pastorale „Zi-i bade cu fluiera”. Este una dintre cele mai vechi sărbători pastorale din România.

„Zi-i bade cu fluiera” este o întâlnire tradițională a păstorilor din Șugag și de pe Valea Sebeșului.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi sâmbătă, 25 mai 2024, la ora 18.00. Va urma un concert extraordinar susținut de Simona Nae și discotecă în aer liber.

Cea de-a doua zi a serbării de la Șugag va începe la ora 12.00 cu un spectacol folcloric. AICI, program.

Zilele Muzicale Carl Filtsch la Sebeș, duminică, 26 mai

La Sebeș este organizat un eveniment omagial dedicat memoriei muzicianului Carl Filtsch (1830-1845).

Este considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai secolului al XIX-lea și cel mai strălucit discipol al marilor compozitori Frédéric Chopin și Franz Liszt.

Deși s-a stins la o vârstă fragedă (15 ani), Carl Filtsch s-a remarcat în viața culturală a vremii sale, în cele mai importante centre ale Europei: Budapesta, Viena, Wiesbaden, Baden-Baden, Paris și Londra.

Duminică, 26 mai, de la ora 18.00, pianista japoneză Chiyo Hagiwara, recent devenită cetăţean de onoare al municipiului Sebeş, va susţine un recital la Biserica Evanghelică din municipiu.

AICI, detalii.

Weekend-ul viitor, la Alba Iulia este AlbaFest 2024 – Zilele municipiului. AICI, PROGRAMUL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax