Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente de weekend în Alba: Concurs de canotci pe Mureș, camioane tunate în Cetate, arc istoric și seara pescarilor. PROGRAM

Publicat

Evenimente de weekend în Alba. Va fi un weekend cu evenimente la Alba Iulia și în județul Alba. În Cetatea Alba Carolina continuă festivalul camioanelor tunate, pe Dealul Mamut va fi concurs de arc istoric, iar pe râul Mureș se desfășoară o nouă ediție a evenimentului Descoperă Rowmania.

În Cetatea Alba Carolina are loc în weekend și festivalul de artă medievală Zilele Medievale ale Bălgradului. Sâmbătă, pe malul râului Mureș la Limba, în comuna Ciugud, se va desfășura sărbătoarea „Seara pescarilor”.

Evenimente de weekend în Alba. Descoperă Rowmania, sâmbătă, 3 august, Alba Iulia

O nouă ediție a evenimentului Descoperă Rowmania se desfășoară sâmbătă, la Alba Iulia. Pe râul Mureș, la ieșire din cartierul Partoș, se vor întrece echipaje în canotci de 10+1 locuri.

Vor fi și ateliere interactive pentru cei mici, un atelier de construcție de bărci.

Înscrierile se fac începând cu ora 9.30, la locația evenimentului.

Competiția este organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Clubul Sportiv Municipal Alba Iulia.

Descoperă Rowmania este o campanie de promovare a patrimoniului hidrografic românesc, inițiată în urmă cu aproape 12 ani de Ivan Patzaichin, în încercarea de a îi reconecta pe oameni la natură, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

AICI, programul.

Evenimente de weekend în Alba. Truck Tuning Art 2024 în Cetatea Alba Carolina

Festivalul pasionaților de truck tuning continuă sâmbătă și duminică la Alba Iulia.

Pe lângă camioanele tunate ce pot fi admirate în Cetatea Alba Carolina, festivalul include momente spectaculoase.

FOTO-VIDEO: Cele mai frumoase camioane au ajuns la Alba Iulia. Vor participa la Truck Tuning Art, ediția 2024

Recunoscut nu doar pentru forța sa, ci și pentru abilitățile unice de entertainer, Radu „omul record” Valahu va trage la ediția Truck Tuning Art din 2024 un camion încărcat cu peste 150 de persoane din rândul publicului.

Din festival nu vor lipsi concertele. Astfel, pe scenă vor urca sâmbătă, de la ora 20:00 – Red Ravine și The Puzzles.

AICI, programul.

Evenimente de weekend în Alba. Leul de Aur 3D – concurs de arc istoric la Alba Iulia

A patra ediție a concursului de arc istoric Leul de Aur 3D este sâmbătă, 3 august, în zona Panoramic, lângă Parcul Dendrologic de pe Dealul Mamut din Alba Iulia. Se vor întrece 171 de participanți din țară.

Țintele vor fi amplasate la distanțe neprecizate situate între minimum 5 m și maximum 45 m.

Evenimentul este organizat de către Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia prin Secția de arc – Sagittarii.

AICI, programul.

Seara pescarilor la Limba

O nouă ediție a sărbătorii „Seara pescarilor”, un eveniment care a devenit deja o tradiție în satul Limba din comuna Ciugud, va avea loc sâmbătă, 3 august, pe malul râului Mureș.

Evenimentul organizat de Asociația Limbenii și Primăria Comunei Ciugud se va desfășura la Limba, pe malul râului Mureș – „la Marina”.

Va cuprinde un concurs de pescuit cu unelte tradiționale și un concurs de gătit la ceaun.

Seara se va încheia cu un foc de tabără și cu o petrecere în aer liber.

AICI, programul evenimentului.

Zilele Medievale ale Bălgradului – festival de artă medievală, ediția a IX-a

Timp de 3 zile, în perioada 2-4 august, la Alba Iulia, în zona porții a IV-a a Cetății și a Străzii Muzeului, va reînvia, prin artă, trecutul cetății cunoscută în perioada medievală sub numele de Bălgrad.

Sâmbătă și Duminică, în fiecare dimineață și seară, publicul iubitor de artă medievalăva putea participa la ateliere deschise, interactive, de dansuri, meșteșugărit sau jocuri și povești pentru copii sau la tururi ghidate în cetate. Participanții vor oferi și o serie de spectacole pe tematică medievală menite să readucă culoarea și aroma vremurilor apuse: prezentări și demonstrații de mânuire a armelor, spectacole de muzică și dansuri medievale, spectacole de teatru și de jonglerii cu foc.

Evenimentul este unul tematic, dedicat promovării artei medievale și renascentiste, toate spectacolele prezentate respectând specificul și caracteristicile care conferă autenticitate genurilor abordate.

Grupurile participante la ediția din acest an sunt: Nosa (Bistrița); Sirius (Bistrița); Truverii (C.C.S. Bucureşti), Studio 24 (C.C.S. Bucureşti), Terra Ultrasilvana (Braşov); Medieval Art (București); Profesorul de joacă (Alba Iulia); Skepsis (Alba Iulia).

AICI, programul evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate