Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente de weekend în Alba: festival de folk, concurs de alergare, meciuri de fotbal, serbări câmpenești. PROGRAM

Publicat

Și în acest weekend se desfășoară mai multe evenimente în județul Alba. La Blaj va fi Festivalul național de folk, la Alba Iulia și Galda de Jos sunt meciuri de fotbal, la Rimetea este concurs de alergare și în mai multe localități sunt manifestări de ”Fiii satului”.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, Blaj, 23-24 septembrie

Pentru ediția din 2023, organizatorii au ales Palatul Cultural din Blaj, o locație premiată cu distincția „Europa Nostra” al Comisiei Europene. Timp de două zile, Mica Romă, municipiul Blaj, va fi capitala muzicii folk prin prezența celor mai importante nume ale acestui gen muzical.

Programul festivalului va cuprinde, în cele două seri, 23 și 24 septembrie, de la ora 18.00, recitaluri susținute de unii dintre cei mai iubiți artiști folk din România, precum Mircea Vintilă, Emeric Imre, Cristian Buică, Puiu Ivanițchi, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Dinu Olărașu, Poesis și Marius Bațu, Ada Milea și Ștefan Mure, dar și Vali Șerban, inițiatorul Festivalului „Ziua de Mâine”.

În foaierul Palatului Cultural din Blaj va avea loc show-ul de caricatură „Râsul în grup” și expoziția tematică de caricatură cu titlul „La folk automat”, semnată de renumitul caricaturist Costel Pătrășcan. De asemenea, în cadrul ediției din acest an a festivalului va avea loc și lansarea albumului „Viu”, realizat cu măiestrie de cantautorul Dinu Olărașu.

”Trascău Trail Run” la Rimetea

Sâmbătă, 23 septembrie, la Rimetea, lângă Aiud, se va desfășura un concurs de alergare ”Trascău Trail Run”.

Sunt patru curse în competiție: maraton 45 kilometri (start ora 7.00), semimaraton 23,5 km (start ora 9.00), cros 8,4 km (start ora 10.00) și Family Fun Run pe 2,5 km (start ora 14.00).

Cursele se desfășoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate, poteci de munte nemarcate (semnalizate corespunzător de catre organizatori). Startul și sosirea vor fi în Rimetea.

Meciuri de fotbal

Pe stadionul din Alba Iulia, duminică, de la ora 17.00, se va juca meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia – ACS Mediaș.

La Galda de Jos, sâmbătă, de la ora 17.00, va fi meciul de fotbal dintre echipele ACS Industria Galda – CS Unirea Ungheni.

La Ighiu, pe terenul de sport, sâmbătă de la ora 10.00 se va desfășura turneul U13 feminin de fotbal, cu invitat special Miodrag Belodedici.

Echipe participante: CSM Unirea Alba Iulia , FC Universitatea Cluj , F.C. Olimpic Star , CS Atletic Olimpia Gherla – Feminin

Fiii satului la Tărtăria

Sărbătoarea va începe sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 17.00, în curtea școlii din localitate, cu o discotecă în aer liber.

Duminică, de la ora 11.30, va avea loc un moment religios la monumentul eroilor din localitate, iar apoi de la ora 12.00, la căminul cultural din oraș o întâlnire.

De asemenea, de la ora 13.3o, va avea loc un alai de nuntă pe străzile din sat, iar de la ora 15.00 va avea loc decernarea titlului de cetățean de onoare al comunei Săliștea.

Evenimentul va fi urmat de un spectacol de folclor susținut de ansambluri și interpreți de muzică populară.

Seara se va termina cu un foc de artificii, de la ora 21.00.

”Zilele satului Oiejdea”

Evenimentul va începe sâmbătă, la ora 10.00, la biserica din localitate.

Apoi va avea loc o defilare către terenul de sport.

De la ora 11.00 este programată deschiderea oficială. Vor fi momente artistice susținute de mai multe ansambluri folclorice și activități meșteșugărești.

De asemenea, vor fi demonstrații de tras cu arcul și alte competiții sportive.

De la ora 20.00 va avea loc un concert al formației Hohanyok.

Alte evenimente

La Alba Iulia, în mai multe restaurante din municipiu sunt organizate seri live. De asemenea, sâmbătă și duminică, la Palatul Principilor vor fi activități pentru copii (sâmbătă de la ora 17.30, iar duminică de la 10.30).

În comuna Șpring, sâmbătă, va fi un eveniment dedicat mobilității electrice – cu Dacia Spring.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax