Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente de weekend în Alba: Festivalul Cetăților Dacice, Fiii satului Oarda, festival digital în Cetatea Alba Carolina. Program

Publicat

Evenimente de weekend în Alba. Minivacanța de Rusalii aduce mai multe ocazii de distracție, dar și de experiențe memorabile, în locații din județ.

La Festivalul Cetăților Dacice vor fi prezentate spectacole cu daci și romani, dar va fi și concert și ”fun zone” pentru iubitorii de fotbal. Evenimentul se desfășoară la Ighiu.

La Oarda, va fi serbare câmpenească, spectacol folcloric și meci de fotbal. Pentru iubitorii de natură, va fi sărbătoarea lavandei, la Vinerea, lângă Cugir.

Iar cei pasionați de tehnologie, IT, gaming, dar și de astronomie sau muzică electronică, sunt așteptați în Cetatea Alba Carolina.

Luni, în a doua zi de Rusalii, cursanții de la Centrul de Cultură ”Augustin Bena” vor prezenta un recital de pian.

Evenimente de weekend în Alba. Festivalul Cetăților Dacice 2024, la Ighiu

Lupte și reconstituiri istorice, ateliere dacice, dansuri antice, decathlon dacic, spectacol folcloric și concert Argatu. În plus, meciul România-Belgia din 22 iunie, va putea fi urmărit pe ecranul scenei festivalului.

Vor fi momente spectaculoase, cu jonglerii cu foc, demonstrații ecvestre, demonstrații de îndemânare și curaj. Dar organizatorii au pregătit și târg de produse tradiționale sau prezentarea unor soiuri de vin locale.

Sunt câteva repere din programul festivalului din acest an, care a început vineri, 21 iunie și continuă până luni, 24 iunie, inclusiv.

Vezi Festivalul Cetăților Dacice 2024 la Ighiu. PROGRAM

Festival Difffusion 2024 la Alba Iulia

În Cetatea Alba Carolina, weekendul va fi dedicat tehnologiei, cu discuții despre tech, pop culture și retro gaming. Pasionații de IT vor putea participa la prezentări de specialitate, dar și la ateliere de dezvoltare a abilităților personale și artă digitală.

Va fi spectacol de algorave (muzică generată algoritmic de DJ), iar vizitatorii vor putea observa cerul printr-un telescop, pus la dispoziție de organizatori, pe esplanada Obeliscului din Cetate.

Vezi Primul festival digital la Alba Iulia: Expoziție de computere vintage, jocuri retro și discuții despre securitate cibernetică. Program

Fiii satului Oarda

Organizatorii au pregătit un program cu serbare câmpenească, meci de fotbal, spectacol folcloric, paradă a portului popular, proiecție de film și discotecă.

Evenimentul, aflat la a doua ediție. se va desfășura în perioada 22-24 iunie, la Oarda. AICI, program.

Sărbătoare în Lavandă la Vinerea

Duminică și luni (23-24 iunie), în Vinerea, lângă Cugir, sunteți invitați la sărbătoarea lavandei.

În Poiana cu Lavandă vor fi recitaluri live, printre care și cel susținut de Cvartetul de coarde al Județului Alba (24 iunie 2024, ora 19.00).

Cei care doresc să se relaxeze în natură au la dispoziție locuri amenajate pe malul lacului sau în câmpul cu lavandă, dar sunt și locuri de joacă pentru copii.

De asemenea, vor fi preparate culinare și băuturi răcoritoare, inclusiv limonadă cu sirop de lavandă.

Locație: Vinerea, Calea Gorunilor, nr.14. Program: orele 10.00-20.00

Recital de pian

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba prezintă luni, 24 iunie, Recitalul de pian al cursanților clasei de specialitate din cadrul instituției.

Evenimentul se va desfășura de la ora 17.00, în Sala ”George Enescu” a Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

Tinerii interpreți, coordonați de către prof. Emanuel Totor, vor oferi publicului o demonstrație a talentului și muncii lor susținute. AICI, program.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax