Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimentele de duminică, de la Alba Iulia și din județul Alba. Distracția continuă în mai multe locații. Program

alba iulia

Publicat

Distracția continuă și duminică, în mai multe locații la Alba Iulia și în județ. În municipiu este a treia zi a Festivalului Alba Iulia Music & Film, la Câmpeni continuă zilele orașului, iar în mai multe sate sunt serbări ale comunităților.

Alba Iulia Music & Film Festival 2023

Duminică, va fi concert Bosquito și filmul ”Încă Două Lozuri”, continuarea marelui hit din 2016, cu o acțiune adaptată schimbărilor din zilele noastre, dar cu aceeași savoare.

Tot duminică seara va fi ”Casablanca” (1942, r. Michael Curtiz). Considerat unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile, ”Casablanca” va putea fi văzut la Alba Iulia Music&Film Festival, la peste 90 de ani de la lansare, într-o splendidă copie restaurată.

Intrarea spectatorilor este liberă.

”Încă Două Lozuri”, continuarea comediei din 2016, este, fără îndoială, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, iar invitații speciali ai avanpremierei din ultima zi a festivalului sunt Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, doi dintre actorii din rolurile principale.

Tot în ultima zi a festivalului, vom afla de la Mario Floricica, la proiecția filmului ”David” (r. Radu Muntean), cum a fost să parcurgă Drumul lui David, alături de ultramaratonistul Tibi Ușeriu.

Duminică, 27 august

Piața Cetății

  • 10.00 Spectacol pentru copii: ”Hocus Pocus” – spectacol de magie și ventrilocie pentru copii (Trupa Magic Puppet)
  • 11.00 Atelier pentru copii: Atelier de baloane modelabile
  • 19.00 Street art Performance: ”Cupidon” – personaj pe picioroange & ”Snow Queen” – statui vivante
  • 20.00 Concert: Bosquito
  • 21.00 Film: ”Încă două lozuri”, 2023, România, r. Paul Negoescu / 1h 33min

Piața Vestică

  • 21.00 Film: ”Povești indiscrete”, 2023, Spania, r. Cesc Gay / 1h 40min

Esplanada Obeliscului

  • 20.45 Film: ”David”, 2023, România, r. Radu Muntean / 1h 50min

Palatul Principilor

  • 17.00 Music & Film Quizz
  • 21.15 Film: ”Casablanca”, 1942, SUA. r. Michael Curtiz / 1h 42min

Zilele orașului Câmpeni

Distracția continuă de la ora 10.30, cu târgul meșterilor populari, iar copiii vor avea parte de numeroase ateliere creative și jocuri.

La spectacolul folcloric de la ora 18.00 vor urca pe scenă: Ansamblul din Abrud, Ansamblul din Baia de Arieș, Ansamblul Folcloric „Păstrătorii Tradiției” – Pecica din Arad, Ansamblul „Românașul– Albești” din Sighișoara, Cornelia și Lupu Rednic.

Fiii satului la Săliștea, duminică, 27 august

Va fi un spectacol folcloric extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, alături de soliștii vocali: Dorina Narița, Nicolae Plută și Floricica Moga și de soliștii vocali invitați: Ilie Medrea și Mariana Anghel.

Programul va fi completat de Ansamblul folcloric „Vințana” din Vințu de Jos, Ansamblul folcloric „Flori de mărgăritar” din Giuvărăști – Olt, Ansamblul folcloric „Călin Julescu” din Săliștea, Mircea Târziu și de Formația „Condor”, coordonată de Cosmin Sima.

Sărbătoarea se va încheia cu un foc de artificii.

Dor de Întregalde

Duminică, festivalul continuă cu o paradă a portului popular pe ritmurile Fanfarei Județului Alba și un spectacol de muzică populară în care vor evolua grupul instrumental condus de maestrul Daniel Iancu Ticușor, Taraful Fiilor de la Întregalde, Corul Parohiei Ortodoxe Cetea, Ionică Ivan, Stelian de la Râmeț, Ovidiu Nistor, Gabriel Bucur, Lele Crăciunescu, Ghiță Groza, Iliuță de la Jina susținut de „Tradițional Music”.

Spectacolul se va încheia cu un recital susținut de Marius Moga și formația Melodis.

Fiii satului Lunca Târnavei, duminică, 27 august

În Lunca Târnavei, spectacolul folcloric cu ocazia sărbătorii Fiii satului începe de la ora 16.00, duminică.

Festivalul prunelor – duminică, la Ceru Băcăinți, satul Bulbuc

A doua ediție a Festivalului Prunelor, aduce, de la ora 14.00, spectacol cu artiști îndrăgiți de folclor și demonstrații de gastronomie tradițională.

Sunteți invitați să descoperiți cum se prepară plăcintele, lictarul și pălinca.

Spectacolul folcloric extraordinar va fi cu Ionuț Fulea, Cosmina Marta, Florica Tomoioagă, Răzvan Năstăsescu, Ancuța Matei-Olar, Doinel Hândorean, Daniel Fiț, Eva și Geani Vlad, Costinel Pasc, Loredana Pârvu, Andrei Corb, Călușerii de la Ceru Băcăinți, Lavinia și Sonia Zamfir, Nică și Romică Porcar. Evenimentul este prezentat de Văru’ Săndel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate