Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE lunii AUGUST în Alba: Festivalul Dilema Veche, Zilele Sebeșului, Ziua Lemnarilor în Apuseni. Vezi calendarul

Publicat

Așa cum ne-am obișnuit în mai, iunie și iulie, și luna august vine cu evenimente de divertisment în județul Alba. Festivalul „Dilema Veche”, Zilele Municipiului Sebeș, Zilele Orașului Ocna Mureș, Fânfest și Ziua Lemnarilor vor fi câteva opțiuni de petrecere a timpului liber, în a doua parte a lunii.

Vă prezentăm calendarul evenimentelor lunii august:

15 – 18 august: Festivalul FânFest, ediția a VIII-a, de la Roșia Montană este un eveniment cultural-ecologic. Festivalul se desfășoară pe parcursul a trei zile în care vizitatorii au parte de concerte în aer liber, activități culturale, de muzică și creație sub sloganul „Salvați Roșia Montană”. Atât pentru cei ce se găsesc la prima vizită cât și pentru vechii cunoscători, programul propus de echipa festivalului este presărat cu evenimente speciale, dezbateri și conferințe ce miltează împotriva proiectului minier de la Roșia Montană.

16 – 18 august: Zilele Municipiului Sebeș vor aduce concerte, concurs de Miss, dansuri și folclor. Timp de trei zile, pe cele două scene amenajate în centrul orașului, vor urca vedete ale muzicii pop, dar și soliști și instrumentiști de muzică populară. Una dintre atracțiile evenimentului va fi parada portului popular, unde vor fi prezentate costume tradiționale din zona Sebeșului, dar și costume săsești din zona Petrești.

17 – 18 august: Zilele Orașului Ocna Mureș. Evenimentul propune, în program, concerte de muzică populară și ușoară, dans sportiv, artificii și surprize. Timp de două zile, în Ocna Mureș vor ajunge invitați din România și din străinătate. Dintre aceștia, putem să îi amintim pe Proconsul, Luminița Pușcaș, Mihai Budean de la 3 Sud Est, Lora, dar și trupa DAGGU Project din Germania. Decizia finală asupra programului va fi luată miercuri, de Consiliul Local.

17 – 18 august: Ziua Lemnarilor din munții Apuseni, comuna Horea. Eveniment cu vechime în Țara Moților, Târgul Lemnarilor promovează artizanatul și artele meșteșugărești pentru care materia de lucru e lemnul. Au loc concursuri între meșteri populari, precum aruncarea cu toporul, aruncarea cu țapina, cioplitul de grinzi, prezentări de porturi populare și concerte folclorice.

30 august – 1 septembrie: Festivalul “Dilema Veche”, inițiat de faimoasa revistă cu acelaşi nume, înseamnă trei zile de concerte, teatru, film, poezie, lecturi publice, meșteșuguri, fanfară, dezbateri literare și întâlniri cu personalități din presa culturală și, mai presus de toate, este un festival dedicat în întregime Cetății Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. BYBY

    marți, 30.07.2013 at 07:34

    PrImesc bietii romani doar CIRC , fara PAINE….
    SUNTEM O NATIE DE SOMERI si ASISTATI SOCIAL.
    Dar ne distram de mama focului.
    Bag sama,ca nu e bine .

  2. denes denisa

    sâmbătă, 03.08.2013 at 00:32

    asi vrea sa particip si eu la acest festival

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax