Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimentul „Teatrul Caragiale – 100 de ani”, propus de Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia în programul Zilei Naționale

Publicat

Casa de Cultură a Studenților funcționează în clădirea fostului „Teatru Caragiale”, un loc simbolic al Alba Iuliei și județului Alba. Edificiul a găzduit nu doar Serbările Încoronării din 1922 a Regilor României, ci și majoritatea vieții culturale a Albei.

La 1 Decembrie 2022 se vor împlini 100 de ani de la inaugurarea acestui edificiu ca teatru – „Teatrul Caragiale” – și deschiderea oficială a primei stagiuni teatrale. Nume mari ale vremii au jucat în fața publicului pe scena „Teatrului Caragiale“ din Alba Iulia. Constantin Tănase a jucat aici două spectacole, în anul 1940, dar teatrul a fost gazda unor manifestări culturale de excepție în întreaga sa existență.

Edificiul și-a păstrat destinația inițială, de locaș cultural, până în zilele noastre, destinație regăsită sub diversele denumiri: Reduta Orășenească, Teatrul Caragiale, Teatrul Comunal, Teatrul Municipal, Casa Municipală de Cultură, iar din 1992 – Casa de Cultură a Studenților, odată cu înființarea Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, fiind cel mai „încărcat”, din punct de vedere cultural, dintre edificiile județului Alba.

Casa de Cultură a Studenților propune principalelor autorități publice care organizează manifestările dedicate Zilei Naționale a României – Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și Instituția Prefectului – includerea evenimentului „Teatrul Caragiale – 100 de ani” în programul acestor manifestări, prin susținerea unor activități precum:

  • dezvelirea unei plăci aniversare
  • realizarea unei mese rotunde cu istorici și oameni de cultură
  • organizarea unor spectacole de teatru, pentru toate vârstele
  • expoziție cu documente și fotografii de arhivă
  • expoziție de desene sau picturi tematice
  • refacerea panoului comemorativ de pe fațada vestică sau găsirea altei soluții

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax