Connect with us
Publicitate

SPORT

Evoluție ștearsă a campioanei județului Alba. Performanța Alba Iulia – CS Vladimirescu 0-2 (0-1)

Publicat

Campioana județului Alba a jucat, miercuri, la Deva, în compania formației CS Vladimirescu, barajul de promovare în Liga a III-a. Elevii lui Sorin Mărginean au avut la dispoziție 90 de minute pentru a-și demonstra încă odată valoarea și faptul că nu întâmplator au fost campioniii județului nostru.

Partida a început cu arădenii la timona jocului, care au avut două ocazii de început. Ciubăncan a cerut penalty la duelul dintre el și Turuș, pentru ca la faza următoare să fie rândul fotbaliștilor albaiulieni să ceară penalty la  o intervenție imprudentă a lui Istin asupra lui Călin Dănilă. În minutul 35, fotbaliștii de la Vladimirescu au cerut din nou penalty, la un presupus henț al lui Oltean (toate cele trei penalty-uri amintite până acum puteau fi acordate cu lejeritate).

Cu un minut înainte de pauză, CS Vladimirescu a deschis scorul prin Georgiu, care a înscris nestingherit din careu, cu un șut puternic în dreapta portarului Boldi, rămas spectator.

Actul secund părea să-i aducă puțin mai motivați pe elevii lui Sorin Mărginean de la cabine, însă ocaziile au curs tot la poarta lui Boldi. Moț a trimis balonul în stâlpul din dreapta apărat de Boldi, în vreme ce Georgiu a încercat să realizeze ”dubla” printr-o execuție de efect (foarfecă pe spate), însă Boldi s-a opus din nou.

În minutul 72, totul s-a terminat pentru Performanța. Daniel Dănilă a ”comis-o” în careu și de această dată arbitrul a dat penalty. Ciubăncan a transformat penalty-ul cu  o execuție la semi-înălțime, în dreapta portarului Boldi. Odată cu marcarea celui de-al doilea gol, antrenorul Sorin Mărginean a riscat tot și a mai aruncat în teren încă un vârf (Fântână), fotbalist care s-a dovedit a fi mult mai eficient decât majoritatea celor intrați din primul minut. Cu trei vârfuri (Turuș, Barbu și Fântână), trupa  pregătită de Sorin Mărginean a întețit atacurile la poarta lui Bak, însă acesta s-a dovedit a fi invincibil în fața tentativelor venite din partea albaiulienilor.

Spiritele s-au încins după ieșirea lui Ciubăncan și intrarea lui Arhile. Fotbalistul arădean (jucător care părea desprins dintr-un meci de rugby sau wrestling) a creat panică printre fotbaliști, însă nu prin calitățile sale de fotbalist, ci prin ceartă și încăierările pe care le-a avut cu Olteanu. Acesta din urmă și-a plătit ”polițele” în minutele de prelungire, când a intrat dur, dar corect, la Arhile. Câteva minute mai târziu, același Arhile a vociferat din nou la adresa oficialilor de pe banca Performanței. „Nu am avut nimic cu Arhile, doar că el îmi tot spunea să-l provoc că mă lovește și se tot lega de fotbaliști pe teren”, a declarat după meci Cosmin Oltean, unul dintre cei mai buni jucători de la Performanța Alba Iulia în jocul de miercuri.

Partida de la Deva s-a încheiat cu 2-0, în favoarea arădenilor de la CS Vladimirescu, în vreme ce Performanța a reușit un record negativ, doi ani consecutivi de reprezentări nefaste ale județului Alba la jocurile de baraj (sezonul trecut, Performanța a pierdut 3-1, cu Voința II Sibiu). ”Fără doar și poate, trebuie să ne vedem lungul nasului. Am întâlnit o echipă mult mai bună, dar dacă primeam noi lovitura de la 11 metri altfel stăteau lucrurile. Suntem supărați că nu am putut să ajutăm județul, dar am întâlnit o echipă bună. Avem ce să ne reproșăm, dar din punct de vedere al dăruirii jucătorii au dat cât au putut”, a concluzionat Sorin Mărginean, antrenorul campioanei Performanța Alba Iulia.

După jocul slab și evoluția ștearsă a campionilor din județul Alba, contracandidatele Performanței se întrebau prin tribună: „Oare dacă eram noi la baraj cum era?”

CS Vladimirescu: 12. Bak – 2. Mureşan, 16. Sighete, 3. Mirciov, 5. Istin. 7. A. Militaru, 13. Banielvici, 14. Georgiu, 18. Ciubăncan, 10. Moţ, 11 Horvath;

Performanţa Alba Iulia :12 Boldi – 5. Soporan, 6 I. Cristea, 3. Oltean, 16. Ov. Turuş, 2. Cioară, 15 C. Dănilă, 14.Hada, 11. D. Dănilă, 13. Dumitru, 10 S. Turuş.

Performanța a jucat cu liberou la baraj

Scos de mult timp din ”funcțiune”, postul de liberou (ultimul om în spatele defensivei) a fost ”reactivat” miercuri la Deva de Sorin Mărginean. Antrenorul l-a folosit pe Ionel Cristea pe acest post. Probabil teama și tactica prestată pe contraatacul letal (ce nu a venit) l-au determinat pe Sorin Mărginean să ia această decizie. ”Noi nu am jucat cu liberou, noi am jucat cu trei fundași centrali, iar fundașii laterali trebuiau să avanseze, lucru care nu s-a întâmplat și care a dat această impresie. Poziția lui Cristea era să suplinească mereu cei doi fundași centrali, pentru că știam că pericolul vine din zona centrală, și golul tot din acea zonă l-am luat”, a declarat Sorin Mărginean, principalul Performanței. Deciziile aparent ciudate ale antrenorului  nu s-au oprit aici. Acesta a jucat mijlocaș central cu Hada (fotbalist care a evoluat mai puțin în ultima perioadă) și i-a lăsat pe bancă pe Fântână, Barbu sau Cernea. Mai mult decât atât, pe flancul drept al defensivei din Ighiu fotbaliștii de la CS Vladimirescu au creat mereu panică, Soporan făcând cu greu față lui Banilievici. Apoi, în axul central, Performanța s-a confruntat cu probleme mari, întrucât cei doi mijlocași centrali Hada și D. Dănilă au rezistat cu greu presiunii puse de arădeni. ”Hada a jucat titular până când s-a accidentat. El a avut o întindere. Biba, dacă vă uitați, nu a mai fost titular la mine”, a declarat Sorin Mărginean, antrenor principal Performanța Alba Iulia.

Cosmin Oltean și Silviu Turuș, cei mai buni jucători ai Performanței

Fundașul central Cosmin Oltean și vârful Silviu Turuș au fost de departe cei mai buni jucători de la Deva din trupa lui Sorin Mărginean. Acestora li s-ar mai putea adăuga totuși și Călin Dănilă. Totuși, opinia lui Sorin Mărginean este alta în ceea ce privește propunerile pentru echipa ”fanion” a județului Alba. ”Din punctul meu de vedere, ar trebui să meargă la Unirea și Ovidiu Turuș. Silviu de departe e unul dintre cei mai buni fotbaliști din județ. E interesant dacă se va acomoda la un nivel mai mare, are disponibilitate la efort are execuții, toată echipa a stat în jurul lui, pentru că Doamne ferește de o accidentare sau suspendare. Cosmin mai trebuie lucrat puțin pe partea de tehnică, dar cu o pregătire bună poate să ajungă lejer. Asta ar fi propunerea mea, cei trei, iar Ovidiu Turuș cred că seamănă foarte mult cu Bran, e un fundaș muncitor, serios, tehnică bună”, a încheiat Mărginean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax