Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Exagerare a polițiștilor locali din Alba Iulia: Au amendat un șofer că a trecut cu o roată pe spațiul verde și că nu purta mască

Publicat

Un moment în care angajații Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia au exagerat, este descris într-o motivare a instanței de judecată din oraș. 

Mai exact, în momentul în care un bărbat încerca să parcheze o mașina în fața unei clădiri, de pe o stradă din municipiu, polițiștii au apărut și i-au spus că a atins cu o roată spațiul verde. 

Mai mult de atât, când omul a coborât pentru a da explicații l-au amendat și pentru că nu avea masca de protecție pusă pe față. 

Șoferul a mers în instanță pentru a-și căuta dreptate  și până și magistrații Judecătoriei Alba Iulia au precizat că acțiunea polițiștilor a fost una exagerată.

Ce s-a întâmplat mai exact

În data de 1 aprilie 2021, în jurul orei 15.30, șoferul în cauză încerca să parcheze mașina în fața unei case. În acel moment a trecut cu roata pe spațiul verde.

Imediat, doi polițiști locali au văzut momentul și s-au grăbit spre bărbat să îi spună că a încălcat legea și că va fi cel mai probabil sancționat.

Șoferul s-a dat jos din mașină pentru a discuta cu ei, dar în acel moment, polițiștii l-au anunțat că va fi și amendat pentru că nu purta masca de protecție.

În total, polițiștii locali l-au amendat pe bărbat cu 100 de lei pentru că a trecut cu roata pe spațiul verde și 500 de lei pentru că nu a purtat masca de protecție când a coborât din mașină.

Ce au decis judecătorii

Magistrații i-au dat dreptate șoferului.

Ba mai mult de atât, au precizat că tot evenimentul este imputabil polițiștilor care au exagerat.

”Întregul incident este imputabil organelor de poliție care au înțeles să exacerbeze amploarea primei fapte prin intervenția imediată, fără măcar să aștepte coborârea petentului din autovehicul, și în aceste condiții, este de înțeles reacția petentului de a coborî din autovehicul pentru a vedea ce s-a întâmplat, fără a purta masca de protecție în spațiul public deschis și pe o stradă cu circulație pietonală aproape inexistentă.

Ambele procese verbale au fost încheiate în mod netemeinic, motiv pentru care instanța va admite plângerea petentului și va dispune anularea proceselor verbale”, se arată în motivarea Judecătoriei Alba Iulia din data de 4 octombrie 2021.

Drept urmare au anulat cele două procese verbale încheiate de polițiștii locali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Rusinea

    miercuri, 27.10.2021 at 20:05

    Ordinea si respectarea legii sunt necesare, dar cine verifica respectarea lor trebuie testat despre cat de inteligent este, nu privitor doar la muschi si tuica de la tara !

  2. Raul

    miercuri, 27.10.2021 at 20:17

    toți prostii sau făcut milițienii locali… desființarea lor de urgență este necesar 😏

  3. Dany

    joi, 28.10.2021 at 07:42

    Da-i la prost putere ca o sa vezi unde se ajunge

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax