Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Examen de Bacalaureat unic pentru toți liceenii și subiecte pe model PISA. Prevederi din proiectul ”România Educată”

Publicat

examen

Se pregătește înlocuirea actualului examen de Bacalaureat cu unul unic pentru toți absolvenții de liceu. Acesta ar urma să fie susținut cu aceleași probe, pe format de testări transdisciplinare, model PISA, astfel încât să-l poată susține și absolvenții școlilor profesionale sau liceelor tehnologice.

Este una dintre propunerile din proiectul “România Educată”.

Acesta prevede introducerea unor rute flexibile la nivelul liceului. Elevii vor putea să se transfere de la liceul tehnologic sau școala profesională la care au intrat, la un liceu teoretic, dând o examinare la transfer.

La final, și elevii care fac școala profesională vor putea susține examenul de Bacalaureat, cu aceleași probe pe care le dau elevii de la toate celelalte filiere, potrivit edupedu.ro.

Consilierul prezidențial Ligia Deca susține că bacalaureatul va fi format din testări transdisciplinare, pe model PISA, bazate pe competențe.

Acest nou bacalaureat, format din aceleași examene pentru toți liceenii, indiferent de profil, nu va restricționa accesul la facultate, a precizat consilierul prezidențial. „Bacalaureatul nu este un examen predictiv”, a adăugat oficialul.

Noua formă a proiectului România Educată va fi adoptată săptămâna viitoare de Guvern, prin Memorandum, iar coaliția de guvernare și-a exprimat la discuțiile de ieri „dorința ca in 2 ani să avem așezată reforma pe făgaș, cu o implementare a legislației” și un anumit nivel de aplicabilitate, a anunțat Ligia Deca.

Oficialul a afirmat că nu există încă o decizie cu privire la modalitatea în care proiectul România Educată va fi implementat concret: sub forma unei noi legi a educației, sub formă de modificări aduse actualei legi a educației sau aduse legii educației în varianta inițială din 2011.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax