Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Examen de promovare a personalului, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Condiții de participare


Publicat

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia organizează în data de 9 noiembrie, începând cu ora 10:00, examen de promovare a personalului prin transformarea posturilor din cadrul secţiilor, compartimentelor şi serviciilor unde sunt încadraţi angajații.

Potrivit reprezentanților instituției, 69 de angajați ai spitalului îndeplinesc condițiile de promovare în anul 2021.

Printre aceștia se numără asistenți medicali debutanți, infirmieri debutanți, registratori debutanți sau muncitori calificați. 

Probele de examen

Examenul de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare constă în 2 etape:

– verificarea existenţei cererilor de înscriere aprobate şi îndeplinirea condiţiilor privind înscrierea la examen

– proba scrisă (Test grilă/lucrare scrisă)

Proba scrisă se notează de la 0 – 100 puncte.

Sunt declaraţi admiși la examenul de promovare, candidaţii care au obţinut punctajul minim de 50 de puncte.

Având un număr mare de participanți, precum și evoluția situației epidemiologice cauzată de tulpina Delta a virusului SARS-CoV -2 și riscul de sănătate publică, examenul de
promovare se va susține în cadrul secțiilor/compartimentelor/birourilor/serviciilor, unde sunt încadrați salariații care participă la examenul de promovare.

Condiții de participare

Pot participa la examenul de promovare în grad /treaptă imediat superioară, persoanele care:

– îndeplinesc condițiile prevăzute de Ordinul 1470/2011 pentru aprobarea criteriilor privind angajarea şi promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale;

– au obţinut calificativul <Foarte bine> la evaluarea performanţelor individuale, cel puţin de două ori în ultimii trei ani;

– au aprobat referatul de evaluare întocmit de către șeful ierarhic superior;

Dosarul de înscriere

Pentru înscrierea la examenul de promovare candidaţii vor prezenta un dosar care va conţine următoarele documente:

– formularul de înscriere (de la Serviciul resurse umane și relații cu publicul)

– copia actului de identitate

– adeverinţă eliberată de Serviciul resurse umane și relații cu publicul, privind condiţiile de îndeplinire pentru participarea la examen

– Dosar plic

Data limită de depunere a dosarului de înscriere este 4 noiembrie, ora 12:00 la Serviciul resurse umane și relații cu publicul.

Depunerea eventualelor contestaţii se va face la secretariatul spitalului în termen de 24 ore de la data afişării rezultatelor examenului de promovare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Bafata !

  miercuri, 27.10.2021 at 20:24

  Dorim succes celor care vor lucra la un serviciu greu, epuizat din pacate de cretinii care nu se vaccineaza !

 2. Cornel

  miercuri, 27.10.2021 at 23:33

  Un criteriu care a fost valabil și pt directorii din invatamant:sa fie înțepat (la propriu, ca la figurat oricum este!)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Alertă în Europa: Caz de infectare cu varianta africană COVID19 identificat în Belgia. Persoana a venit din Egipt

Publicat

Belgia este prima ţară europeană care anunţă că a descoperit un caz de infectare cu noua variantă a noului coronavirus B.1.1.529, vineri, un bărbat care a revenit din Egipt la 11 noiembrie, relatează AFP.

Anunțul a fost făcut vineri de ministrul Sănătății Frank Vandenbroucke, relatează AFP.  Tulpina care ar putea primi numele de NU/NIU, descoperită în Africa de Sud, are un număr foarte mare de mutaţii şi pare mai transimisibilă, dar şi rezistentă la vaccin.

„Avem un caz confirmat al acestei variante. Este vorba despre cineva venit din străinătate. Care a fost testat pozitiv pe 22 noiembrie. Care nu a fost vaccinat”, a declarat acesta, într-o conferinţă de presă. Prima depistare a acestei noi variante, potențial foarte contagioasă, a fost anunțată joi în Africa de Sud.

Pacientul s-a întors în Belgia din Egipt pe 11 noiembrie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) s-a reunit vineri pentru a evalua situația epidemiologică ca urmare a identificării noii variante Covid-19 în Africa de Sud, pe fondul temerilor că aceasta ar fi și cea mai agresivă dintre tulpinile noului coronavirus.

Varianta africană a COVID, cea mai gravă de până acum. Are capacitatea de a eluda sistemul imunitar

Un expert a descris varianta B.1.1.529 drept „cea mai gravă” pe care a văzut-o până acum și există îngrijorarea că are potențialul de a eluda sistemul imunitar, relatează BBC.

Varianta secvențiată în Africa de Sud are un număr semnificativ de mutații, „poate dublu față de numărul de mutații pe care l-am văzut în varianta Delta”, a spus ministrul britanic al sănătății.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a atras atenția că varianta sud-africană a coronavirusului poate ocoli răspunsul imun. „O parte din cazurile identificate sunt și la persoane vaccinate sau au istoric de trecere prin boală”, a spus acesta.

„Are mai multe mutații decât se cunoștea până la acest moment. Sunt peste 30 de mutații la nivelul proteinei Spike. (…)

Este greu de spus la acest moment în ce măsură această variantă virală scapă de sub protecția oferită de vaccinuri sau de trecerea prin boală, dar se pare că într-adevăr ar putea să ocolească cel puțin parțial răspunsul imun.

O parte din cazurile identificate sunt și la persoane vaccinate sau au istoric de trecere prin boală” a declarat acesta.

Tot mai multe țări impun măsuri stricte de călătorie, din cauza variantei super-mutante din Africa de Sud

Noua variantă de coronavirus, B.1.1.529, depistată în Africa de Sud, are mutații ce ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală, stârnește o mare îngrijorare, iar Israelul, țara care și-a recăpătat renumele de „pionier” în ceea ce privește măsurile antiepidemice, a decis deja să interzică orice călătorii din și în Africa de Sud și unele țări vecine.

O măsură similară este luată și de Marea Britanie. Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii variante a coronavirusului.

Șeful agenției care conduce lupta Africii cu pandemia COVID-19 spune că interzicerea zborurilor este puțin probabil să reducă răspândirea noii variante potențial periculoase descoperite în sudul continentului, potrivit BBC.

Incident pe aeroportul din Amsterdam. Pasageri veniți din Africa de Sud nu au fost lăsați să coboare

Observatornews anunță că pasagerii care au sosit în această dimineață de la Johannesburg pe aeroportul Schiphol din Amsterdam cu o cursă KLM li s-a transmis că „nu pot intra în țară”.

În cele din urmă, pasagerii au fost lăsați să coboare din avion, dar aeronava a rămas pe pistă cu toată lumea la bord timp de cel puțin două ore și jumătate.” Tocmai a aterizat, dar nu ne lasă să coborâm din avion”, a spus un martor.

Îngrijorare la nivel mondial: cum ar fi apărut

Tulpina sud-africană stârnește îngrijorare mare la nivel mondial.

Există speculații cu privire la originea variantei, dar este posibil să fi evoluat de la un singur pacient. Francois Balloux, directorul Institutului de Genetică UCL din Londra, a spus că „probabil a evoluat în timpul unei infecții cronice a unei persoane imunocompromise, posibil la un pacient HIV/SIDA netratat”.

Profesorul Ewan Birney, director general adjunct al EMBL și director al Institutului European de Bioinformatică al EMBL (EMBL-EBI), a spus:

„Dovezile timpurii din supravegherea genomică în Africa de Sud sugerează că B.1.1.529 este un motiv serios de îngrijorare. Grupurile de supraveghere și epidemiologie din Africa de Sud ar trebui lăudate pentru colectarea, analizarea și transparența lor în timp util a datelor.

„Înarmați de experiența și înțelegerea noastră a variantelor Alpha și Delta, știm că acțiunea timpurie este mult mai bună decât acțiunea târzie. S-ar putea dovedi că această variantă nu este o amenințare la fel de mare ca Alpha și Delta, dar potențialele consecințe ale neacționării pe baza posibilității că ar putea fi sunt grave.

„Măsurile pentru a preveni răspândirea acestei variante de îngrijorare includ implementarea măsurilor adecvate de carantină și testare PCR și secvențierea călătoriilor internaționale din Africa de Sud și continuarea monitorizării atentă a variantelor SARS-CoV-2 care circulă. Comunitatea internațională ar trebui să aducă medicamente și vaccinuri în Africa de Sud cât mai curând posibil. Toate țările ar trebui să rămână vigilente și să împărtășească genomul SARS-CoV-2.”

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Concert vocal-simfonic la Alba Iulia, cu artiști din Alba și Germania, dedicat cadrelor medicale care luptă cu pandemia

Publicat

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, marți, 30 noiembrie 2021, un concert extraordinar vocal-simfonic, susținut de artiști din Alba și Districtul Prignitz din Germania. Evenimentul se desfășoară în semn de respect și gratitudine cadrelor medicale care luptă cu pandemia, transmit organizatorii.

Concertul se va desfășura începând cu ora 19.00 la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și este inclus în manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României.

Citește și Paradă militară, concerte, spectacol cu drone de 1 Decembrie la Alba Iulia. PROGRAM COMPLET de Ziua Națională a României 2021

„Concertul vocal-simfonic este un gest simbolic pe care artiștii din Alba și Prignitz îl fac pentru cadrele medicale, care luptă în această perioadă pentru sănătatea noastră. Astfel, în semn de respect și gratitudine, am invitat personalul medical din județ să participe la acest eveniment cultural și să își încarce sufletul cu bucurie.

Concertul reprezintă o continuare a parteneriatului cultural de succes dintre Județul Alba și Districtul Prignitz. Orchestra simfonică, alcătuită la Alba Iulia special pentru acest eveniment, va concerta alături de o parte dintre cei mai apreciați soliști vocali de operă din cadrul Academiei de muzică „Lotte Lehmann” din Perleberg (Prignitz): Angelo Raciti, Julia Araujo, Lada Shornik și Kento Uchiyama”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

În programul concertului, vor fi interpretate lucrări muzicale de Meyerbeer, Bizet, Massenet, Donizetti, Mozart, Gounod, Cilea, Rimski-Korsakov și Verdi, sub bagheta dirijorală a Maestrului Cristian Sandu, lector univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Concertul extraordinar vocal – simfonic va fi transmis LIVE pe paginile instituțiilor organizatoare din județul Alba, cât și pe paginile partenerilor din Districtul Prignitz din Germania.

Artiștii din Prignitz

ANGELO RACITI (Italia, Elveția) – tenor, din anul 2009 este Director artistic al Academiei „Lotte Lehmann” din Perleberg. Repertoriul muzical personal cuprinde numeroase roluri din operele Bizet – Carmen, Puccini – La Bohème, Tosca, Madama Butterfly, Massenet – Werther, Mozart – Idomeneo, Gounod – Faust, Verdi – La Traviata si Falstaff. Angelo Raciti a concertat în cele mai importante săli de spectacole din Europa: Tonhalle Düsseldorf, Berliner Konzerthaus, Liederhalle Stuttgart,  Konzerthaus Freiburg, Musikhalle Hamburg și Victoria Hall Geneva.

JULIA ARAJUO (Uruguai) – soprană, s-a născut în Montevideo, Uruguai. A absolvit în anul 2017 Facultatea de Muzică din Montevideo, la clasa  prof. Rita Conito. Julia Arajuo a participat la numeroase cursuri de măiestrie conduse de Raquel Pierotti, Miguel Angel Arqued și Jorge Ansorena, iar între anii 2014-2017 a fost angajată ca solistă la Teatrul Național ,,Sodre” din Montevideo. Studiile de master ,,Solist de Operă” au fost finalizate la Facultatea de Muzică și Teatru din Leipzig, în anul 2020. În februarie 2020 debutează cu rolul ,,Micaaela” din opera Carmen de Bizet, la Teatrul Massimo Bellini din Catania. Începând cu anul 2021 este bursieră a Academiei ,,Lotte Lehmann” din Perleberg, Prignitz.

LADA SHORNIK (Rusia) – soprană, s-a născut în micul oraș Orsk din Rusia și de la o vârstă fragedă a început dezvoltarea sa creativă în mai multe direcții culturale: canto, pian, pictură și teatru. La vârsta de nouă ani a fost admisă la Colegiul de Muzică și Artă Teatrală din Moscova. În anul 2015 începe studiile la Colegiul  M. Ippolitov-Ivanov, la clasa prof. Tatjana Sharova și în anul 2019 urmează studiile la Universitatea de Muzică din Berlin, la clasa prof. Albert Pesendorfer. A luat parte la cursuri de măiestrie conduse de Barbara Bonney, Brigitte Lindner și Regina Werner, începând cu anul 2021 este bursieră a Academiei ,,Lotte Lehmann” din Perleberg, Prignitz.

KENTO UCHIYAMA (Japonia) – bassbariton, s-a născut la Osaka și a studiat canto la Facultate de Arte din Kyoto, finalizând studiile cu premiul 1 oferit de Primăria din Kyoto. Între anii 2016-2019 a fost angajat al Teatrului Biwako/Japan, interpretând mai multe roluri, precum Leporello – Don Giovanni, Aeneas – Dido și Aeneas, Sancho Pansa – Don Quichotte și Caporal – La fille du régiment. Începind cu anul 2020 este student în cadrul Universității de Muzică din Berlin, la clasa prof. Albert Pesendorfer. Din anul 2020 este bursier al Academiei ,,Lotte Lehmann” din Perleberg, Prignitz.

Eveniment dedicat personalului medical

Accesul public la eveniment va fi permis personalului medical din județul Alba, în semn de respect și gratitudine, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea măștii de protecție, doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Muzeul Național al Unirii, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Teatrul de Păpuși „Prichindel”, în colaborare cu Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Alba Iulia organizează și în acest an o serie de activități omagiale, comemorative, cultural-artistice și științifice dedicate Zilei Naționale a României. Manifestările se vor desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Organizatorii susțin ferm vaccinarea populației, dar vin în sprijinul vremurilor actuale și cu soluții active, astfel încât s-a recurs, în acest an, la forme speciale de organizare și difuzare a activităților propuse, din dorința de a permite tuturor românilor să se bucure de Ziua Națională a României, în siguranță, în contextul epidemiologic. Evenimentele vor fi disponibile tuturor cetățenilor prin amplasarea a patru ecrane led de mari dimensiuni, care vor fi amplasate în Cetatea Alba Carolina (Piața Tricolorului, Sala Unirii, Piața Cetății și Monumentul Unirii), și vor fi transmise în paralel și pe paginile de Facebook ale instituțiilor organizatoare.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2021: Ministerul Sănătății a suplimentat numărul de locuri pentru MEDICINĂ. Cum se face repartiția candidaților

Publicat

Ministerul Sănătăţii va suplimenta cu 418 numărul de locuri alocate în urma concursului de Rezidenţiat, pentru domeniul medicină.

Candidaţii care au obţinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pe domeniul medicină, pe ţară, vor fi încadraţi ca rezidenţi se arată într-un comunicat oficial postat pe siteul ministerului

“Am suplimentat locurile în specialităţile deficitare (anestezie terapie intensivă, boli infecţioase, radiologie medicală, medicină de familie) corelat cu capacitatea reală de pregătire a universităţilor de medicină şi farmacie ”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof.dr. Alexandru Rafila.

Începând din acest an, conform noilor modificări legislative adoptate în luna iulie, Ministerul Sănătăţii a fost abilitat să suplimenteze numărul de locuri numai în domeniul medicină.

Ordonanţa nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului a fost modificată prin Legea nr. 212/2021 (art.3, alin2): “Cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat este cel puţin egală cu numărul de locuri reprezentând totalul absolvenţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie cu diplomă de licenţă din promoţia anului în curs, cumulat cu numărul de posturi conform art. 18, stabilită prin ordin al ministrului sănătăţii. În cazul în care numărul candidaţilor pentru domeniul medicină care promovează examenul de rezidenţiat este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată, aceasta se poate suplimenta până la repartiţia candidaţilor….”

Spre deosebire de domeniul medicină, în domeniile farmacie şi medicină dentară, dreptul de practică se obţine odată cu dobândirea licenţei.

În data de 21 noiembrie 2021, Ministerul Sănătăţii a organizat,  în condiţiile speciale impuse de contextul epidemiologic actual,  concursul de intrare în Rezidenţiat.

Un număr record de 12 564 candidaţi au concurat pe un număr de 6311 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel:  3942 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, câte 1190 locuri pentru medicină dentară şi 1087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie.

Rezidențiat 2021: Repartiția candidaților

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 5, 6, 7 și 8 decembrie 2021 prin teleconferinţă, începând cu ora 9:00. Candidaţii se vor putea prezenta în oricare dintre centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara.

La repartiție se pot prezenta numai candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim realizat pentru fiecare domeniu de concurs potrivit siteului Ministerului Sănătații.

Pentru buna desfășurare a procesului de alegere a locurilor și posturilor scoase la concurs:

Candidații sau împuterniciții acestora sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate și să poarte mască medicală; împuterniciții vor avea asupra lor și procura notarială.

Candidații sunt rugați să respecte cu strictețe TOATE regulile și circuitele create de organizatori pentru accesul în sala în care se organizează repartiția – NU poate fi depășită capacitatea sălii și va fi respectată distanțarea impusă de organizatori !

Accesul în sala în care se organizează repartiția se va face în ordinea clasificării finale. Pe măsură ce candidații au ales, părăsesc sala pe traseul indicat de organizatori pentru a permite accesul următorilor candidați.

Însoțitorii candidaților NU au voie să intre în sala de repartiție.

Însoțitorii sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile date de organizatori / personalul de supraveghere.

Având în vedere condițiile epidemiologice din această perioadă, pentru evitarea aglomerației în zona locației de repartiție, candidații sunt rugați să se prezinte la locație cu maxim 1 oră înainte de ora estimată pentru a alege loc/post.

Pentru informarea candidaților Ministerul Sănătății va pune la dispoziția acestora în zilele repartiției un site web public pe care pot urmări evoluția repartiției, cu actualizare în fiecare minut.

Rezidențiat 2021: Candidații care nu sunt prezenți PIERD LOCUL obținut prin concurs

Potrivit metodologiei de concurs „Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs.”

IMPORTANT: Candidaţii de la Domeniul MEDICINĂ care doresc să aleagă loc în specialitatea CHIRURGIE ORALĂ ȘI MAXILO-FACIALĂ

În conformitate cu prevederile Ordinului 1509/2008 cu modificările și completările ulterioare, acești candidați trebuie să dețină licență în medicină și licență în medicină dentară/stomatologică.

La momentul alegerii vor prezenta OBLIGATORIU comisiei de alegere cele 2 licențe în original și copie SAU copii legalizate ale celor două licențe. Copiile / copiile legalizate vor rămâne la comisie.

Programul de desfășurare a repartiției va fi:duminică, 5 decembrie 2021 – în intervalul 9:00 – 16:00 – domeniul medicină dentară

 • duminică, 5 decembrie 2021 – în intervalul 16:30 – 19:00 – domeniul farmacie (DOAR candidații de la poziția 1 la poziția 400)
 • luni, 6 decembrie 2021 – în intervalul orar 9:00 – 13:00 – continuare domeniul farmacie
 • luni, 6 decembrie 2021 – în intervalul orar 14:00 – 19:00 – domeniul medicină
 • marți, 7 decembrie 2021 – în intervalul orar 9:00 – 19:00 – continuare domeniul medicină
 • miercuri, 8 decembrie 2021 – începând cu ora 9:00 – continuare domeniul medicină

Lista locațiilor în care se organizează repartiția AICI: locatii-alegere-repartizare Rezitențiat 2021

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 200 de jandarmi și 150 de polițiști din Alba asigură măsurile de ordine, în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

Peste 200 de jandarmi și peste 150 de polițiști asigură măsurile de ordine și siguranță publică în minivacanța de 1 Decembrie.

Peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 27 noiembrie – 1 Decembrie 2021, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Zilnic vor acţiona, în medie, 150 de poliţişti, cu peste 80 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure, în linişte, de această minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională, 1 Decembrie.

CITEȘTE ȘI: Paradă militară, concerte, spectacol cu drone de 1 Decembrie la Alba Iulia. PROGRAM COMPLET de Ziua Națională a României 2021

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor folosi la maxim aparatele radar din dotare şi vor asigura prezenţa activă în trafic.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

Dacă plecaţi de la domiciliu, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani!

 • Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
 • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
 • Respectaţi regimul legal de viteză !
 • Adaptaţi permanent viteza, condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!
 • Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
 • Evitați spațiile aglomerate și respectați regulile de distanțare, pentru prevenirea infectării cu Covid 19;
 • Purtați masca de protecție sanitară!

În perioada 27 noiembrie – 1 Decembrie 2021, Jandarmeria Alba, va intensifica acțiunile specifice de asigurare a ordinii și siguranței publice pe raza județului. În acest sens, peste 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba, vor acționa pe raza întregului județ.

Jandarmii vor acționa în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiști pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

De atenție sporită se vor bucura și zonele montane precum Șugag, Arieșeni, Roșia Montană, unde jandarmii vor fi prezenți la datorie prin acțiuni de patrulare în stațiunile turistice și pe traseele adiacente, frecventate de turiști pentru a putea fi asigurată intervenţia punctuală în cazul apariției unor situații nedorite.

Reprezentanții Jandarmeriei Alba recomandă participanților la evenimente să respecte măsurile de protecție sanitară dispuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, să solicite ajutorul forțelor de ordine sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate