Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Rezultate finale la examenul pentru poliţiştii din Alba. 15 posturi vor dispărea din schema IPJ

Publicat

Restructurările anunţate în cadrul IPJ Alba, în contextul general al reorganizării din Poliţia Română presupun desfiinţarea a 15 posturi ocupate de poliţişti, în judeţul nostru. Pentru stabilirea cadrelor care vor rămâne în continuare în activitate, au fost organizate examene de evaluare profesională sub formă de interviuri, pentru poliţiştii din structurile vizate de restructurări. Acestea sunt ordine publică, poliţia rutieră, dispecerat (Sebeş), poliţia rurală, poliţia de proximitate (Zlatna).

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan a precizat că 15 poliţişti nu au promovat examenul de evaluare, dar numele acestora nu vor fi făcute publice. Aceştia au fost puşi la dispoziţia Inspectoratului pentru 3 luni, dar asta nu inseamnă că vor părăsi sistemul. În momentul în care vor apărea posturi vacante, poliţiştii vor putea susţine examen pentru ocuparea acestora.

După finalizarea interviurilor la care au participat 160 de poliţişti din structurile amintite la nivelul judeţului Alba, au fost acceptate eventuale contestaţii, sâmbătă şi duminică. Potrivit conducerii IPJ Alba, 4 poliţiştii au contestat notele primite iar la doi dintre aceştia notele au fost mărite, fără ca însă să fie declaraţi promovaţi. Aceste examene au fost organizate în condiţiile în care, pentru a putea fi selectaţi poliţiştii care rămân în sistem, toţi cei din domeniile vizate au fost puşi la dispoziţia IPJ Alba, până în momentul promovării interviurilor, moment în care va fi stabilită confirmarea pe post. Cei care nu reuşesc să treacă de examen rămân în continuare la dispoziţia IPJ Alba până în luna octombrie, timp în care vor avea prioritate la alte funcţii ce vor fi eliberate (prin cazuri de pensionări, de exemplu), după ce vor susţine o altă testare profesională.

Interviurile din cadrul formaţiunilor de ordine publică, rutieră, rurală, dispecerat şi poliţie de proximitate din Alba au fost organizate de comisii de specialitate pentru fiecare domeniu, cu membri din IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax