Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Examene pentru 22 de judecători şi procurori şi alţi 56 de absolvenţi de Drept din Alba. Din 25 august, începe admiterea în magistratură şi INM


Publicat

În 25 august, încep examenele pentru 22 de candidaţi din Alba cu vechime în specialitate de minimum 5 ani pentru admiterea în magistratură şi 56 de absolvenţi care vizează posturi de judecători sau procurori şi susţin probele pentru Institutul Naţional al Magistraturii. Aceştia vor avea de trecut printr-un test eliminatoriu tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice, un alt test de verificare a raţionamentului logic şi un interviu. Pentru a promova examenele, trebuie să obţină minimum nota 7.

Pentru admiterea în magistratură, au fost scoase la concurs, deocamdată, 70 de posturi de judecător, din care doar unul este în Alba, la Judecătoria Aiud. Cu toate că nu au fost deocamdată făcute publice şi posturi de procuror, vor susţine concurs din Alba doi candidaţi, care au fost admişi în urma analizării dosarelor de înscriere, respectiv Marius Ioan Greculeac şi Cristian Romulus Mureşan.

Posturi definitive de judecători vizează următorii candidaţi din Alba: Luminiţa Ardelean, Romela Elena Avram, Anamaria Bar, Sonia Maria Blaga, Marius Ioan Ciugudean, Lucreţia Teodora Ciur, Mariana Cîrstea, Dana Corina Cristea, Ana Cristina Decean, Alina Furdui, Mircea Ioan Hentea, Mariana Adina Marcu, Oana Liliana Mihai, Răzvan Petru Mihăilescu, Ioana Mirela Muntean, Oana Daniela Pop, Mihai Roman, Mioara Stoica, Lucian Petru Şooş, Daniela Vasile. Cererea de înscriere a candidatei Valeria Molodeţ a fost respinsă, deoarece nu îndeplinea condiţia de vechime de minimum 5 ani în domeniu.

Potrivit calendarului de concurs, în 25 august este programată proba scrisă eliminatorie, care este tip grilă (25 întrebări), de verificare a cunoştinţelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal; se notează cu admis sau respins, în funcţie de punctaj, însă candidatul trebuie să obţină minim 70 de puncte pentru a promova, echivalentul notei 7.

În 30 august vor fi afişate rezultatele la  proba eliminatorie, iar în 5 septembrie se vor cunoaşte notele după contestaţii.

În 8 septembrie, candidaţii susţin testul de verificare a raţionamentului logic, cu 100 de întrebări cu punctaj şi 20 de întrebări de pretestare, nepunctate; participă doar candidaţii admişi la testul grilă anterior, ce obţin calificativul admis sau respins (candidatul trebuie să răspundă corect la minimum 30 din cel 100 de întrebări).

Nota la prima etapă a examenului este suma notelor obţinute la cele două probe, cu ponderea 70% testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice şi 30% testul grijlă de verificare a raţionamentului logic. Vor fi admişi, în ordine descrescătoare a notei, în limita triplului numărului de locuri scoase la concurs.

Rezultatele după prima etapă de concurs vor fi aflate în 13 septembrie, iar cele după contestaţii, în 18 septembrie.

A doua etapă a concursului, interviul pentru admiterea în magistratură este programat în perioada 1-9 octombrie, la care participă candidaţii care au trecut de prima etapă şi care vor elabora în scris o analiză cu privire la subiectul extras şi îl vor prezenta oral. De asemenea, vir susţine o analiză orală a unei speţe cu elemente de etică specifică profesiei. Nota minimă de promovare a interviului este 7.

Nota totală de concurs este formată din suma notelor la cele două etape, luând în considerare un raport de 75% nota din prima etapă şi 25% cea de la interviu.

În 11 octombrie, vor fi afişate rezultatele finale la examenul de admitere în magistratură.

În ceea ce priveşte admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii, 56 de candidaţi din Alba îşi doresc unul dintre cele 200 de locuri de auditori de justiţie, respectiv 100 alocate pentru postul de judecător şi 100 pentru cea de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror.

Calendarul examenelor coincide cu cel de la admiterea în magistratură, respectiv 25 august – testul grilă pentru verificarea cunoştinţelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal şi 8 septembrie – test verificare a raţionamentului logic, însă interviul este programat pentru perioada 20-30 septembrie. Rezultatele finale vor fi cunoscute în 2 octombrie.

Candidaţii înscrişi din Alba: Simona Mariana Abrudan, Rodica Daniela Adam, Raluca Elena Arsenie, Vasile Vlad Bărbat, Andreea Marcela Bocică, Alexandru Boldaş, Ioan Radu Bora, Adelina Nicoleta Breaz, Denisa Bucur, Roxana Iuliana Burz, Virgil Cristea, Alexandra Crişan, Ana Maria Cucui, Ionela Cuptor Ilie, Adrian Aurel Danciu, Andrana Lia Dulcea, Damian Floca, Alina Maria Gavrilă, Paul Virgil Ghişa Silea, Andrei Dumitru Giredea, Diana Grigoraş, Alina Haţegan, Nicolae Septimiu Hărşan, Petru Ionaş, Radu Marius Lazea, Roxana Florina Mateş, Ioan Alexandru Mărginean, Ana Virginia Mărginean, Maria Alexandra Milaciu, Iulia Moldovan Macavei, Larisa Motolity, Ioana Motrici, Adina Mureş, Iulia Maria Mureş, Elena Maria Păcurariu, Paul Alexandru Pădurean, Maria Codruţa Petruţa, Ioan Adrian Popa, Teodora Virginia Popa, Ioana Diana Puia, Valentina Adriana Radu, Ana Maria Roman Negoi, Ioana Maria Roşca, Ioan Liviu Sicoe, Oana Theodora Sofâlcă, Alexandra Florina Stanciu, Mihaela Carmen Ştefănuţ, Crina Tămăzlăcaru, Andra Maria Todea, Simion Silviu Tomuţa, Monica Lia Vlad.

Pentru posturi de procurori: Mihaela Maria Bârz, Alexandra Gatu, Dorel Ioan Lazea, Mihaela Roşiu.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Pingback: Rezultate dezastruoase pentru candidaţii din Alba la admiterea în magistratură şi INM. Doar şapte candidaţi din Alba au trecut de testul eliminatoriu | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Klaus Iohannis: Situația epidemiologică se agravează constant. Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis susține marți seara o confernință de presă în urma unei ședințe de urgență cu ministrul Sănătății și reprezentanți ai sistemului medical.

Principalele declarații:

Situația epidemiologică se agravează constant. În ultima zi am avut peste 100 de români care au pierdut lupta cu virusul. Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă, e nevoie de eforturi susținute. Lupta cu virusul se desfășoară pe două fronturi. Pe zona de prevenție și în spitale;

Acolo unde bolnavii de covid 19 au nevoie de îngrijire și tratament de specialitate. Am dorit să am o discuție aplicată cu experți recunoscuți de ATI și ministrul sănătății care mi-au prezentat o analiză a resurselor ATI la nivel național;
Mă refer la paturi dotate cu aparatură și la personalul medical. Guvenul a elaborat o strategie de creștere a paturilor ATI chiar de la începutul pandemiei;

La acest moment avem conform rapoartelor din secțiile ATI 3065 de paturi de terapie intensivă, pentru toți pacienții, 2252 de ventilatoare mecanice. La acestea se adaugă cinci unități de terapie intensivă mobilă cu un total de 169 de paturi;

În ceea ce privește doar ventilatoarele ATI funcționale vă doar doar un exemplu: în perioada aprilie-octombrie creșterea capacității de ventialtor a fost de 73% și până în decembrie se adaugă încă 15%. Capacitatea s-a dublat de la începutul pandemiei până acum pe ventilatoare

Știre în curs de actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Lidl a anunțat data deschiderii noului magazin din centrul municipiului Alba Iulia. Au mai rămas doar câteva zile

Publicat

Noul magazin Lidl din centrul municipiului Alba Iulia va fi inaugurat oficial în data de 5 noiembrie. Ridicat pe amplasamentul fostei pieți SIFOR, clădirea are o conformație particulară, de clădire de birouri P + 2E, cu magazinul situat la parter.

Pe fațada acestuia sunt amplasate mai multe imagini cu clădiri și monumente istorice din Cetatea Alba Carolina. 

Accesul auto și pietonal se va face din strada Tudor Vladimirescu. În cadrul proiectului au fost propuse două intrări, direct din stradă, cu relație de dreapta.

Incinta va avea o platformă carosabilă pentru accesul auto și parcarea autovehiculelor. Au fost prevăzute un număr de 109 locuri de parcare, dintre care 6 pentru persoanele cu dizabilități.

Magazinul va fi deschis de luni până sâmbătă între orele 07:00 – 22:00 și duminica între orele 08:00 – 20:00.

Acesta este cel de-al doilea magazin Lidl deschis în Alba Iulia. Primul, aflat la în zona intersecției dintre B-dul Revoluției 1989 și strada Lalelelor, a fost inaugurat în luna noiembrie 2013.

Reamintim faptul că un al treilea magazin Lidl se află în prezent în construcție la Alba Iulia, pe B-dul Republicii, lângă Bazinul Olimpic, lucrările fiind într-un stadiu avansat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Masca devine obligatorie în spații publice în 11 localități din județul Alba, printre care și Baia de Arieș. Alte măsuri

Publicat

La nivelul unităților administrativ-teritoriale Baia de Arieș, Doștat, Gârbova, Lopadea Nouă, Lupșa, Mirăslău, Pianu, Rimetea, Sântimbru, Șpring și Vadu Moților, unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 este între 1,5 și 3/1000 de locuitori, începând cu data de 28.10.2020, ora 0000, se instituie măsuri pentru diminuarea impactului riscului, astfel:

Se instituie obligația de purtare a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii;

Administratorii și proprietarii spațiilor publice deschise afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective;

Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, a instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se desfășoară numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în spații închise este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;

Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) atât în spații deschise cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc.);

Se interzice circulația în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri;

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00;

Pentru perioada în care activitatea operatorilor economici este restricționată, este permisă prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu se consumă în spațiile respective;

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00;

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și
mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor;

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;

În interiorul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici nu se permite exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri, precum și a activității barurilor, cluburilor și discotecilor;
Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Măsurile dispuse la aliniatul (1) se aplică operatorilor economici/instituțiilor menționate, acolo unde acestea există.

Măsurile stabilite la aliniatul (1) se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Șeful DSU, Raed Arafat: Intrăm în logica medicinei de dezastre. Vor fi zile în care vor intra și 100 de pacienți în ATI

Publicat

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, marţi, că presiunea pe sistemul medical în contextul numărului mare de cazuri de infecţii cu noul coronavirus continuă să crească şi încet, încet se intră în „logica medicinei de dezastre”.

„Situaţia de astăzi este una pe care noi am anticipat-o, din păcate. Presiunea asupra sistemului sanitar este evidentă. Vedem o presiune care continuă să crească şi acest lucru iarăşi este un lucru care a fost anticipat, având în vedere cifra cazurilor care apare în fiecare zi. Clar că un procent din aceste cazuri va ajunge în spitale, are nevoie de îngrijiri medicale avansate şi unii dintre ei chiar de terapie intensivă. (…) Acum, încet, încet, intrăm în logica medicinei de dezastre, în care trebuie un management diferit faţă de măsurile de prevenţie, măsuri de prevenţie care trebuie să continue pe linie epidemiologică, măsurile care să oprească răspândirea. Acestea sunt cele mai importante. Dar, în acelaşi timp, acum, ne confruntăm cu o situaţie care necesită aplicarea unor măsuri foarte bine calculate pentru a putea trata şi a putea asista numărul cel mai mare de pacienţi posibil”, a afirmat Arafat.

Potrivit acestuia, se va ajunge la zile în care se vor înregistra şi 100 de pacienţi ce vor intra în Terapie Intensivă, ceea ce înseamnă adaptarea sistemului şi introducerea mecanismelor de lucru după conceptele de medicină de dezastre.

„Rolul lor este tratarea celui mai mare număr posibil, pentru a face binele pentru cel mai mare număr posibil”, a explicat Raed Arafat, în cadrul videoconferinţei „Fenomenul SARS-CoV2. Gripa Sezonieră. Vaccinarea”, organizată de Profit.ro, potrivit Agerpres.

El a adăugat că se încearcă creşterea numărului de locuri în secţiile de Terapie Intensivă, dar şi sporirea resursei umane.

„Cu domnul ministru Tătaru am avut discuţii cu mai multe spitale recent pentru creşterea capacităţii de Terapie Intensivă la Bucureşti, dar singurul lucru pe care nu putem să îl creştem brusc este numărul medicilor şi al personalului care se ocupă de cazurile de terapie intensivă. (…) Avem un plan pentru a corecta un pic partea de resurse umane, de a recupera acum toţi medicii care au terminat examenul de specialitate pe ATI, pe urgenţă, pe pneumologie, pe infecţioase, pe radiologie şi epidemiologie, de a-i angaja imediat fără concurs, pentru a crea o forţă de lucru pe care putem să o trimitem acolo unde este nevoie prin detaşare. (…) Sperăm în primă fază vreo 200 de persoane să reuşim să le angajăm, medici vorbim aici, la sfârşit ei să poată să aleagă unde vor să se transfere şi să aibă postul lor pe posturile vacante existente, tot fără concurs. Ordonanţa de urgenţă a fost citită, urmează să fie aprobată chiar în cursul acestei săptămâni”, a precizat Arafat.

Secretarul de stat a menţionat că sunt aproximativ 70 de anestezişti care au terminat specialitatea, dar şi medici de urgenţă, care nu au niciun post.

„Partea de resurse umane rămâne partea cea mai serioasă care trebuie să vedem cu o manageriem corect, astfel încât colegii noştri să poată să îşi facă treaba. Trebuie să recunoaştem că este imposibil să ne facem treaba după prevederile Codului muncii, suntem chiar într-o situaţie care nu mai permite acest lucru şi atunci trebuie să ne adaptăm programul, să ne adaptăm modul de lucru, în care să existe şi timpul de odihnă, dar, în acelaşi timp, să existe personal suficient în spitale şi în unităţile sanitare şi în serviciile de urgenţă care să se ocupe de numărul mai mare de pacienţi. Poate că acest aflux de pacienţi va dura cel puţin vreo patru-cinci-şase săptămâni”, a indicat Raed Arafat.

El a spus că se încearcă să se ia măsuri fără a afecta economia. „Încercăm să nu afectăm economia, dar, în acelaşi timp, trebuie ca măsurile compensatorii să fie respectate cu stricteţe dacă vrem să păstrăm un număr limitat de cazuri în fiecare zi şi să începem chiar să avem o scădere a numărului de cazuri”, a arătat Arafat.

sursa: agerpres.ro, digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate