Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Examenele de absolvire la programele de formare profesională vor putea fi susținute și online. Propunere legislativă, la Senat

Publicat

Examenele de absolvire ale participanților la programele de formare profesională ar putea să fie susținute printr-un sistem de evaluare online. O propunere legislativă în acest sens a fost înregistrată recent la Senat.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în 1 martie.

Potrivit inițiatorilor, un grup de parlamentari de la USR, datorită numărului mare de oferte de cursuri online care au loc la ora actuală, de cele mai multe ori prezența fizică nu mai este justificată.

„În cadrul unei instituții acreditate poți face cursurile de specialitate și pe internet, prin platforme de tip videoconferință, oricând și de oriunde.

Cu excepția cursurilor pentru calificare într-o profesie, evaluarea formării unor competențe nu necesită și o probă practică susținută în fața unei comisii de evaluare”, se precizează în expunerea de motive.

Potrivit legii, examenul de absolvire reprezintă un set de probe teoretice și/sau practice prin care se constată dobândirea competențelor specifice programului de formare profesională, cu respectarea criteriilor de asigurare a calității.

Parlamentarii propun ca examenul de absolvire să fie susținut fie în fața unei comisii de evaluare, fie printr-un sistem de evaluare online (teste teoretice) care să asigure asimilarea unui prag minim de cunoștințe specifice acelei competențe.

La examen vor putea asista și reprezentanți ai beneficiarilor programelor de formare profesională acolo unde este cazul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax