Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Examenele de licență la universități, înregistrate pentru a evita fraudele. Precizările unui oficial din Ministerul Educației

Publicat

Examenele de licență și disertație de la universități vor fi înregistrate, pentru a fi asigurată corectitudinea desfășurării acestora.

Măsura este prevăzută pentru instituțiile de învățământ superior care organizează aceste examene în format online.

Întrebat cum se vor asigura universitățile care organizează online examenele de final de an universitar că studenții nu copiază (la licență și disertație), secretarul de stat responsabil cu învățământul superior, Gigel Paraschiv, a răspuns: “Fiecare universitate are obligația de a înregistra susținerea acestor examene și de a păstra un număr de ani înregistrările, astfel încât să ne asigurăm că nu se vor produce acele lucruri la care făceați referire”, potrivit edupedu.ro.

Ce a precizat secretarul de stat:

”Noi am creat cadrul legal ca universitățile să poată să își încheie activitățile. Fiecare universitate stabilește modul în care se vor susține examenele.

Nu doar SNSPA susține în online, sunt mai multe universități la nivel național care vor susține aceste examene de finalizare în online.

De la Ministerul Educației am solicitat, prin ordinul de ministru care a reglementat posibilitatea de a susține aceste activități online, ca susținerea acestor examene să fie înregistrată.

Fiecare universitate are obligația de a înregistra susținerea acestor examene și de a păstra un număr de ani înregistrările, astfel încât să ne asigurăm că nu se vor produce acele lucruri la care făceați referire”.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 24.05.2021 at 11:00

    Vai de mine, se revine la normalitate in Romania ? Bine ar fi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax