Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Examenele de licență sau disertație ar putea fi susținute online, după modelul cursurilor. Ce spune rectorul UAB, Daniel Breaz

Publicat

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, senatorul Daniel Breaz susține că examenele de licență și disertație ar putea fi susținute online, însă este necesară definirea unui cadru unitar. Acesta a precizat, într-o postare pe Facebook, că universitățile s-au adaptat în această perioadă și au reușit să asigure, prin utilizarea platformelor online moderne, accesul tuturor studenților la un sistem educațional de calitate.

„Digitalizarea nu este o modă, un trend dictat de marile puteri globale ci, cu atât mai pregnant în actuala criză generată de pandemia de coronavirus, reprezintă o abordare al cărui scop final trebuie să fie creșterea continuă a calității vieții cetățenilor. Îmbunătățirea serviciilor publice digitale conduce, într-un final, la o mai mare transparență și eficiență în administrarea actului de guvernare, la asigurarea unor servicii medicale și de educație mai bune, la o conectivitate menită să reducă decalajele societale.

Din perspectiva meseriei mele de bază, aceea de profesor universitar și a experientei din ultima lună, pot spune ca avem infrastructura necesară și competențele adecvate pentru a realiza saltul către o digitalizare a școlii românești. Actualul context global poate fi văzut și ca o șansă strategică pentru România de a <arde etapele> parcurse de alte țări ale lumii pe drumul către o informatizare a sistemului educațional.

Universitățile s-au adaptat foarte bine acestor momente grele și reușesc să asigure, prin utilizarea platformelor online moderne, accesul tuturor studenților la un sistem educațional de calitate, înregistrându-se chiar o creștere a numărului de studenți dispuși să participe la cursurile susținute în acest mod.

Se impune însă definirea unui cadru unitar astfel încât toate aceste cursuri online să poate fi finalizate prin susținerea examenelor de licență sau disertație în aceeași formulă, în conformitate cu cerințele societății prezente și viitoare”, a transmis Daniel Breaz, într-o postare publicată pe rețeaua de socializare Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax