Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Examenele de licență și disertație din 2022 vor fi înregistrate integral și pot fi susținute online numai în stare de alertă

Publicat

Examenele de licență și disertație 2022 se pot desfășura și online, pe perioada instituirii stării de alertă, necesitate sau de urgenţă, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar, cu condiţia ca universitatea să dispună de o platformă electronică adecvată, potrivit unui ordin pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. 

Proiectul de ordin, publicat de Edupedu.ro, se referă la aprobarea Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă/diplomă şi disertaţie.

De asemenea, „susţinerea în varianta online trebuie să fie înregistrată integral, pentru fiecare absolvent în parte, şi arhivată la nivelul facultăţii”, se mai arată în proiect.

În proiect este precizat faptul că „rezultatele obţinute la probele orale, de aptitudini sportive sau artistice nu pot fi contestate”.

Vezi și: Zile libere în 2022: Weekendurile prelungite și MINIVACANȚELE din noul an. În ce zile ale săptămânii pică sărbătorile legale

Atât în cazul examenului de licență, cât și în cazul celui de disertație, „rezultatele se comunică prin afişare, în termen de cel mult 48 de ore de la data susţinerii, la avizierul facultăţii organizatoare şi pe pagina web a instituţiei de învăţământ superior”.

Ministerul Educației anunță că “propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectele supuse consultării publice pot fi transmise pe adresa de e-mail dgis@edu.gov.ro, până la data de 14.01.2022, inclusiv”.

Foto: Pixabay

Sursă: Edupedu.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax