Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Examenul de admitere în profesia de avocat: SUBIECTELE și BAREMELE la proba scrisă tip grilă

Publicat


tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Peste 3000 de absolvenți ai facultăților de Drept din țară au susținut vineri, 30 august, examenul pentru dobândirea calității de avocat stagiar. Dintre cei 3317 candidați înscriși la concurs, 29 au fost  din județul Alba.

Concursul s-a desfășurat București, iar examenul a constat într-un test grilă ce a cuprins 100 de întrebări din toate materiile de examen.

Vezi mai jos subiectele și baremele publicate de unbr.ro

StagiariRaspunsuri-G1

StagiariRaspunsuri-G2

StagiariRaspunsuri-G3

StagiariRaspunsuri-G4

StagiariBarem-G1

StagiariBarem-G2

StagiariBarem-G3

StagiariBarem-G4

Cei care au reușit să fie declaraâi admiși și au reușit un punctaj total de cel puțin 70 de puncte, vor avea de așteptat până în luna ianuarie a anului 2020, când vor primi decizia de primire în profesie.

După primirea deciziei și depunerea jurământului, aceștia vor fi înscriși în tabelul avocaților stagiari. De asemenea, cel mai important lucru pentru avocații stagiari este găsirea unui avocat îndrumător, care să aibă cel puțin 6 ani experiență și să aibă o reputație neștirbită.

CITEȘTE ȘI: VINERI: Examen de admitere în profesia de avocat. LISTA candidaţilor din ALBA, admişi pentru participare la testul grilă

Mai mult, în timpul stagiaturii, aceștia sunt obligați să meargă la cursurile de perfecționare organizate de Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.

Pentru a dobândi calitatea de avocat, la doi ani după ce au fost numiți avocați stagiari, aceștia vor susține examenul de definitivat. Dacă un candidat pică de trei ori examenul de definitivat, va fi exclus din profesie.

Contestaţiile la baremul probei de examen din data de 30 august 2019 vor putea fi formulate până cel târziu sâmbătă, 31 august 2019, ora 14,30.

Contestaţiile se vor putea depune:
– personal, la sediul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, la adresa Str. Vulturilor nr. 23, Sector 3, cu respectarea următorului program:

• Vineri, 30 august 2019, între orele: 14.30 – 20.00
• Sâmbătă, 31 august 2019, între orele: 08.00 – 14.30
– prin fax la numărul 021-330.12.97;
– prin email la adresa [email protected]

Termenul limită de depunere a contestațiilor la barem:
Sâmbătă, 31 august 2019 ora 14,30.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Călin Mătieș, deținătorul brandului ”Pita de Sântimbru”, propus consilier la ANSVSA pe problema produselor tradiționale

Publicat

Președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, i-a propus vineri lui Călin Mătieș, președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, un post de consilier în cadrul instituției. Mătieș este foarte cunoscut în județul Alba pentru implicarea în lansarea unui brand județean de succes: ”Pita de Sântimbru”.  Rolul acestuia la ANSVSA va fi acela de a ajuta la […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

FOTO: Accident grav între Șona și Lunca Târnavei. O persoană rănită după ce un autoturism s-a ciocnit de un camion

Publicat

Accident grav între Șona și Lunca Târnavei, pe Drumul Județean 107 C. Garda de Intervenție Blaj a intervenit pentru descarcerare și asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs între un autocamion și un autoturism.  O persoană a rămas încarcerată după impact. În urma intervenției echipajelor de salvare, victima a fost descarcerată, au anunțat reprezentanții […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce s-ar întâmpla la Alba Iulia și Sebeș, dacă s-ar RUPE barajul de la Oașa. Scenarii ”apocaliptice”, analizate de autorități

Publicat

Un document privind analiza riscurilor în județul Alba prezintă mai multe scenarii „apocaliptice” care s-ar putea produce în cazul unor avarii majore la cele cinci baraje de pe râurile Sebeș și Cugir. Potrivit acestuia, în cazul unei breșe de 200 de metri în barajul de la Oașa, unda de viitură produsă pe râul Sebeș va […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Anii ”câineşti” reprezintă un mit. Ce vârstă au de fapt câinii de 3 ani și cum îmbătrânesc ei

Publicat

Teoria potrivit căreia un „an câinesc” reprezintă echivalentul a şapte ani umani este un mit, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea California din Los Angeles, informează Press Association. De asemenea, cercetătorii americani afirmă că exemplarele canine de doi ani sunt deja animale de vârstă mijlocie, deşi câinii au tendinţa […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate