Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Examenul de REZIDENȚIAT, amânat până în decembrie. Peste 5.000 de absolvenți afectați de decizie

Publicat

medic

Examenul de rezidenţiat de anul acesta, care trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie, se amână pentru data de 8 decembrie, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Ne aflăm într-o situație fără precedent, să nu se poată organiza examenul de rezidențiat. 5.684 de absolvenți riscă să nu poată continua pregătirea”, mai spune Sorina Pintea.

Sorina Pintea a precizat că Ministerul Sănătății a întocmit toate actele necesare, dar, din cauza faptului că nu există în acest moment un ministru al Educației, examenul nu se poate desfășura la timp. Sorina Pintea a explicat că pentru organizarea examenului este necesară emiterea a 7 ordine de ministru, dintre care 3 comune – Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Primul ordin comun vizează chiar metodologia examenului, potrivit hotnews.ro.

Sorina Pintea a adăugat că soluția unei Ordonanțe de Urgență, soluție vehiculată în spațiul public, nu este posibilă.

Ministrul Sănătății a acuzat faptul că președintele Klaus Iohannis putea numi un ministru al Educației, dar a refuzat să o facă. Sorina Pintea mai spune că Viorica Dăncilă i-a cerut din nou, ieri, lui Klaus Iohannis să numească un ministru al Educației.

Sorina Pintea mai spune că această amânare nu va afecta foarte mult examenul. „Studenții s-au pregătit pentru data de 17 noiembrie și nu e normal să aibă incertitudini. Dacă este să fac o glumă, studenții au două săptămâni în plus să învețe.”

Studenții de la Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), care reprezintă în total peste 24.000 de studenți la medicină, au tras ieri un semnal de alarmă asupra situației în care se afla examenul de rezidențiat programat în data de 17 noiembrie 2019, în condițiile în care nu există ministru al Educației.

Într-un comunicat de presă, studenții arătau că „în momentul de față acest examen nu poate fi realizat din cauza absenței ministrului Educației și a faptului că instituțiile statului pasează între ele responsabilitatea soluționării acestei crize”, notează jurnaliștii de la hotnews.ro.

sursă: hotnews.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax